Gerhadeus getransformeerd van middenvelder tot aanvaller

0
211
Uno Animo

Op de velden van voetbalvereniging Uno Animo, waar de ploeg mee deed voor de bovenste plekken in de tweede klasse C, is Luuk Gerhadeus genesteld op de rechtsbuitenpositie. Een positie waar hij zich normaal gesproken niet thuis in voelt, want van nature is de 21-jarige Gerhadeus middenvelder en spelverdeler.

Het belangrijkste voor Gerhadeus is altijd al geweest dat hij speelt. Op het middenveld van Uno Animo is dit seizoen nog altijd weinig ruimte. Die ruimte was er ook vorig seizoen niet en dus speelde de aanvallende middenvelder weinig wedstrijden voor de ploeg van Rick van Loon. Al snel maakte hij de stap van de jeugdopleiding naar de senioren. Basisspeler was hij voor dit seizoen nog niet, maar deze jaargang bloeit hij op vanaf de rechtsbuitenpositie. Ook naast het voetballen scoort de ambitieuze Gerhadeus, want een duaal-tijd opleiding Cyber Security & Cloud is iets wat hem druk bezig houdt naast het voetballen. Op de Hogeschool in Utrecht werkt hij een dag per week aan school, heeft hij een dag zelfstudie en mag hij drie dagen per week werken naast zijn studie.

Nacompetitie

Vorig seizoen speelde hij voor het eerst in Uno Animo 1. ,,Het seizoen verliep niet hoe ik had gehoopt’’, vertelt Gerhadeus. ,,Ik was vanuit de jeugdopleiding gewend om altijd in de basis te spelen en veel minuten te maken. Dat lukte in het eerste elftal niet en dus moest ik aan de bak’’, aldus de jonge buitenspeler. Zijn plaats op de reservebank zorgde ervoor dat de jonge voetballer het spelletje minder serieus nam en zijn vrije tijd in andere dingen besloot te stoppen. Tijdens de belangrijke nacompetitiewedstrijd van vorig seizoen besloot de hoofdtrainer om Gerhadeus niet op te nemen in de wedstrijdselectie. De coach mocht 18 namen op het formulier zetten, maar de middenvelder zat er niet bij. Hij besloot met zijn vrienden naar het festival Intents te gaan, in plaats van zijn team te steunen tijdens de belangrijke nacompetitiewedstrijd. ,,Het was mijn keuze. Sommigen begrepen het en anderen ook weer niet’’, blikt hij terug. Of het kwam doordat Gerhadeus niet bij de selectie zat, zullen we nooit weten, maar Uno Animo verloor de kwartfinale van de nacompetitie om promotie met 4-0.

Aanvalslinie

De rol van Gerhadeus in het elftal van Van Loon is dit seizoen compleet veranderd. ,,Ik en de trainer hadden het ook over deze ontwikkeling; ‘van intents naar basis in een paar maanden tijd’, was hetgeen wat we tegen elkaar zeiden’’, vertelt hij. In het nieuwe seizoen ging Gerhadeus namelijk met frisse moed voor een basisplek in het eerste elftal. Die vastberadenheid wierp zijn vruchten af toen het team te kampen kreeg met blessures en een dunne bezetting voorin kreeg. en dun bezet was voorin. Gerhadeus stapte in de rol van rechtsbuiten en toonde meteen zijn potentieel. ,,Tot op heden heb ik basis gestaan op rechtsbuiten’’, zegt Gerhadeus trots. Het aanpassingsvermogen van de jonge flankspeler maken Gerhadeus van grote waarde voor de eerste selectie van Uno Animo. Hoewel hij van oorsprong een middenvelder is, heeft Gerhadeus met zijn nieuwe rol een plaats gevonden in de aanvalslinie. ,,Ik ben niet de snelste en moet het niet van mijn diepgang hebben, dus ik speel een beetje hangend als halve ‘10’’, legt hij uit. ,,Het bevalt nu goed en zolang ons middenveld bezet is, blijf ik spelen als hangende rechtsbuiten’’.

Uno Animo begon sterk aan het nieuwe seizoen. In een 4-3-3 systeem met Gerhadeus als extra ‘10’ eindigde het op de derde plek, maar werd het na de winterstop geplaagd door blessures en schorsingen.