Zwijndrechtse derby krijgt winnaar in slotseconde

0
142

De wedstrijd duurde voor de Vogels 15 seconden te lang. Na de treffer van de Pelies werd meteen voor het eindsignaal gefloten en zo verloren de Vogels hun bekerwedstrijd, maar mogen ze wel verder bekeren omdat Heinenoord ruim won van Krabbedijke. Het was voor VVGZ-zijde een moeizame wedstrijd. De vele blessures noopte Danny Mulder met Kuipers en Roodhorst in de spits te spelen met daarachter een 4-mans middenveld waarvan Veld steeds moest bijsluiten. Maar door diens oliedomme rode kaart vroeg in de wedstrijd wegens natrappen, vielen deze plannen al snel in duigen en moesten de Vogels zich slechts bezig houden met verdedigen.

De Vogels begonnen met de volgende elf: Kloosterman- van Vuren, Zwang, Tucci, Kooiman- v.Dongen, v. Berge, Veld, v.Oorschot- Kuipers, Roodhorst. Al in het eerste kwartier kregen de Pelies twee goede kopkansen uit een corner, maar beide malen recht in de handen van keeper Kloosterman. De Vogels waren 1 maal gevaarlijk maar het schot van v.Dongen ging voorlangs. Nadat v.Muijen uit een corner snoeihard naast schoot, viel de rode kaart en het overwicht van Pelikaan werd hiermee alleen maar groter. Pas in de 33e minuut het eerste schot binnen de palen van de Vogels, maar de inzet van v. Oorschot was een simpele prooi voor de Vey. Daarna nog een (fraaie) buitenspelgoal van Kuipers. De rust werd met 0-0 bereikt.

Het eerste kwartier van de eerste helft gaf hetzelfde beeld met 2 grote kansen voor de Pelies. Eerst een te korte terugspeelbal en daarna een vrije trap randje zestien maar beide malen pareerde Kloosterman de inzet. Na een kwartier kropen de Vogels meer uit hun schulp en kwamen ze wat meer aan voetballen toe. V.d. Spek en Alkema kwamen beiden in de ploeg en vooral de (licht geblesseerde) balvaste Alkema bracht meer voetbal in de ploeg en nu waren de Vogels regelmatig op de helft van de Pelies te vinden. De goed spelende van Dongen en de onvermoeibare Roodhorst kwamen een aantal malen goed door maar echte grote kansen kregen de echter Vogels niet, want het centrale duo v.Muijen/van Dis was oppermachtig. In de 85e minuut nog een mooi moment toen de 16- jarige Pim Swank zijn officiële debuut mocht maken. De burenruzie leek op een brilstand te eindigen. Maar een onnodige vrije trap was de aanleiding voor de 0-1 toen de diepe bal over de defensie belandde en Kloosterman uit kwam lopen en werd verslagen door een lobje van blauw/zwart.

A.s. zaterdag start VVGZ de competitie met een uitwedstrijd bij GJS. Daarna de eerste thuiswedstrijd tegen LRC.