Papendrecht na verlies uit het bekertoernooi

0
173

Na de goede overwinning van vorig weekend op Spirit, was de volgende tegenstander het nog puntloze SV Lopik. Uit in Lopik moest het Papendrecht van trainer Johan Sturrus ervoor zorgen dat er een punt werd gepakt om door te kunnen bekeren in het bekertoernooi.

In een weinig enerverende wedstrijd heeft Papendrecht het laatste bekerduel met 2-1 verloren van Lopik. De ploeg van trainer Johan Sturrus begon de wedstrijd voortvarend. In de 3eminuut stond het al 0-1. Jay Luciano snelde op de vleugel zijn directe tegenstander voorbij en gaf vanaf de achterlijn een perfecte voorzet op de bij de tweede paal vrijstaande Koen Lighaam, die beheerst scoorde. Papendrecht was zeer gretig, fel op de bal en sterk in de duels. Lopik mocht van achteren opbouwen, maar werd op het middenveld direct aangepakt. In de eerste 20 minuten kwam Lopik niet verder dan een enkele counterkans.

In de 20eminuut kreeg Koen Lighaam een enorme kans, toen hij bij de eerste paal opdook na een voorzet van Jay Luciano. Zijn inzet verdween echter over het doel. Niet veel later was het Jay Luciano, die alleen richting het Lopik-doel kon. Zijn eerste inzet kon gepakt worden door Lopik-keeper Twan Schimmel. De tweede inzet stopte hij onbedoeld met zijn hoofd. De wedstrijd belandde daarna in een fase, die zeer rommelig was van beide kanten. Veel balverlies en lange ballen wisselden elkaar af. Vlak voor rust kon Jay Luciano nog een keer alleen richting het doel, maar weer was Twan Schimmel de snelle aanvaller de baas.

Na de rust draaiden de verhoudingen om. Lopik nam het initiatief en Papendrecht speelde te onrustig om Lopik pijn te doen. Lopik kreeg wat kansjes, maar goed keeperswerk van Timo Kurpershoek en compact verdedigen voorkwam de gelijkmaker. Toch viel het doelpunt van Lopik. Een vrije bal halverwege de Papendrecht-helft werd in de zestien gebracht, waar de bal weggekopt kon worden. De afgeslagen bal werd opgepikt door Lopik en uit de daarop volgende voorzet werd met het hoofd gescoord: 1-1.

Dodelijke counter
Na de gelijkmaker pakte Papendrecht het initiatief weer. Koen Lighaam was de eerste, die een kans kreeg. Hij kopte echter net naast, nadat Twan Schimmel onder de bal was doorgegaan. Ook de thuisploeg kreeg zijn kansen, maar kwam eveneens niet tot scoren. Jay Luciano stond weer aan de basis van de volgende kans, toen hij zich prima wegdraaide in de zestien. Koen Lighaam kwam bij de tweede paal een teenlengte te kort om de voorsprong binnen te werken. In de 86eminuut was Lopik dicht bij de voorsprong, maar een vrije bal verdween net naast de goal.

Papendrecht had voldoende aan een gelijkspel om door te gaan in de beker, maar probeerde toch de winnende goal te forceren. Papendrechts balverlies op het middenveld leidde tot een dodelijke counter van Lopik: 2-1. In de laatste minuten werd niet meer gescoord, waardoor Papendrecht na de tweede nederlaag uit de beker ligt.