Zakaria Cheikh gifkikker van Abbenbroek

Hij houdt van gezelligheid en biertje na afloop, maar binnen de lijn verandert Zakaria Cheikh in een winnaar. Met Abbenbroek wil hij komend seizoen verrassen in de vierde klasse. “We zijn sterker dan vorig seizoen.”

‘Zo, die hebben we al maar alvast binnen”, luidt de reactie van de middenvelder na de slotdag van de Zes Kernen Cup in Simonshaven. Ondanks de aanwezigheid van tweedeklasser Zuidland en derdeklasser OHVV gaat Abbenbroek er met de cup vandoor en afloop houdt Cheikh met trots de bokaal vast.

“Zo’n toernooi zegt natuurlijk niks over het seizoen, maar het is wel lekker voor het vertrouwen”, reageert hij. “Het is gewoon een mooie prijs en als kleine club zijn we er trots op.”

Voor Cheikh is het soms schipperen met zijn werk om voor Abbenbroek in actie te komen. Hij werkt in de haven bij een bulterminal. “We lossen elke dag 5700 ton en dat wordt op kleinere schepen gezet. Dat gaat 24 uur per dag door. We hebben drie ploegen, vandaar dat ik één op de drie trainingen moet missen. Maar bij Abbenbroek deden daar niet moeilijk over. Er zijn nog meer jongens die in de full-continue werken”, zegt de operator.

Zijn rugnummer tien dat hij draagt verraadt bij Cheikh aanvallende intenties in het veld, maar niets is minder waar. Door trainer Wouter Goossens wordt hij gebruikt als verdedigende middenvelder. “Natuurlijk bemoei ik me als het even kan met de aanval. Maar ik kom op de 6-positie goed tot mijn recht. Ik kan er mijn hele energie in kwijt. Ik ben geen klassieke controleur, die ballen onderschept en inlevert bij een medespeler, maar ik probeer ook voetballend vermogen toe te voegen. Daarom heeft de trainer mij er ook neergezet. En ook vanwege mijn gif.”

Cheikh heeft al een behoorlijke reis in de voetbalwereld achter de rug. Hij begon bij DEH in Rotterdam-Zuid, dat inmiddels is opgegaan in SV Charlois, en speelde na zijn verhuizing voor Spijkenisse, SCO’63, Nieuwenhoorn, Hekelingen en GHVV’13. “Bij SCO’63 mocht ik voor het eerst ruiken aan het seniorenvoetbal. De club speelde toen nog hoog op zondag. Onder trainer Ton Pattinama heb ik nog mijn debuut gemaakt in de eerste klasse. Bij Hekelingen heb ik mooie seizoenen gehad en zijn we kampioen geworden in de vierde klasse.”

Het verblijf bij GHVV’13 was geen lang leven beschoren. Cheikh speelde er vanwege een kort coronaseizoen geen minuut in de competitie. “Het klikte niet met de trainer. We waren met een groepje van zes spelers naar GHVV gekomen, maar op de één of de andere manier kregen we geen aansluiting. Ik raakte in de voorbereiding ook nog eens geblesseerd en had nog geen minuut gespeeld in de competitie toen het seizoen al snel werd afgebroken door corona. Via Wouter Goossens en teammanager Marco van Dien ben ik bij Abbenbroek terechtgekomen. Ik had in het begin best wel mijn twijfels, want het is een kleine club en Abbenbroek een kleine gemeenschap. Ik voel me er inmiddels prima thuis. Op het veld gaan we ervoor, na afloop is er veel gezelligheid. Ik vind dat ook heel belangrijk.”

Cheik voetbalde jarenlang ook in de zaal, in de topklasse bij OACN Boys in Spijkenisse. “Ik ben daar mee gestopt, want dat was niet te combineren, maar als ik stop op het veld zien ze me weer terug in de zaal. Zaalvoetbal heeft mijn hart echt gestolen.”

Klik op vv Abbenbroek voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Abbenbroek voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Spakenburg naar kwartfinale KNVB Beker na winst op Katwijk

SV Spakenburg heeft zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De Tweede Divisionist versloeg competitiegenoot...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.