Yassin el Gauadi hoopt bij VC Vlissingen vaste basiskracht te worden 

0
314
Yassin el Gauadi VC Vlissingen

VLISSINGEN – Momenteel pendelt Yassin el Gauadi nog tussen bank en basis bij VC Vlissingen, maar toch hoopt de 18-jarige verdediger uiteindelijk dat trainer Thomas Ragut hem wekelijks in de basis opstelt. ‘Dat is wel het doel en daar probeer ik naartoe te blijven werken hier bij Vlissingen.’

Bij de derdeklasser is de jonge verdediger één van de zesentwintig selectiespelers en is het dus knokken voor een plaatsje bij de eerste elf. “Normaal ben ik eigenlijk een centrale verdediger, maar bij het eerste speel ik meestal rechts- of linksback. Voor mij geen probleem, want ik vind het vooral belangrijk om minuten te maken. Op die manier kan ik ervaring opdoen en hoop ik er op termijn mijn voordeel uit te halen. Het is erg leerzaam om te kunnen trainen en spelen met jongens die al zoveel ervaring hebben en waarvan er veel ook al jarenlang op een heel hoog niveau hebben gespeeld.”

Doordat hij eind vorig seizoen een blessure had opgelopen, begon hij het huidige seizoen in het tweede elftal. Al snel werd hij weer overgeheveld naar het eerste en sindsdien traint en speelt hij er wekelijks mee. Basisplaatsen heeft hij nog niet zoveel gehad, maar dat deert hem voorlopig nog niet.

“De trainer geeft me veel vertrouwen en is veel met me bezig. Ook de andere ervaren spelers voorzien mij van tips en aanwijzingen hoe ik mijn spel kan verbeteren. Dat is erg leerzaam, want het is toch wel een mooi niveau waarop we spelen. Bovendien willen we zelf altijd mooi voetballen en dat vraagt ook van verdedigers meer dan alleen maar je tegenstander uitschakelen of een bal diep naar voor wegtrappen. De manier van spelen bij het eerste past ook wel goed bij mij als voetballer, want ik ben een verdediger die over het algemeen wel rust heeft aan de bal.”

De concurrentie bij VC Vlissingen is stevig, zeker ook in de verdediging waar er voor El Gauadi dus een flinke uitdaging in het verschiet ligt om wekelijks zichzelf in de basisopstelling terug te zien. “De stelregel die de trainer hanteert is, dat je twee keer moet trainen om écht zeker te zijn van een basisplek. Een paar keer kreeg ik complimenten van trainer en spelers en zeiden ze dat ik het echt had verdiend. Dat is wel leuk om te horen, maar het zegt me ook gelijk dat ik nóg harder wil werken om beter te worden. Ik speel al heel mijn leven bij de club en het lijkt me dan ook echt geweldig om hier wekelijks als basiskracht het hoofdveld op te kunnen stappen.”

Als klein ventje kwam El Gauadi dus terecht op Sportpark Irislaan en is er sindsdien veelvuldig te vinden. De club is voor hem meer dan een plek om te voetballen. “Zeker weten! Ik heb er vrienden gemaakt en er komen heel veel culturen samen. Nederlanders, Marokkanen, Surinamers, Antillianen. Het is een bonte mix en daar voel ik me fijn bij. Het is een soort familie voor me, waar ik me gewaardeerd en thuis voel. Ik word op een zodanige manier gecoacht, dat ik sinds ik ben overgestapt van de JO17 naar de senioren, ook echt een betere speler ben geworden. Maar ik heb zeker het besef, dat ik in alles nog veel beter kan en moet worden. Die drive heb ik absoluut en daar ga ik alles aan doen om waar te maken.”

De verdediger merkt dat hij fysiek, conditioneel en ook voetballend nog altijd stappen maakt. “Om fysiek mezelf op dit niveau nog beter te kunnen wapenen ga ik nu extra naar de sportschool. Want naast een hoger tempo dan bij de JO17 is het fysieke stuk in onze klasse ook heel belangrijk. Er zitten veel sterke ploegen bij en we willen graag proberen om toch een prijs te pakken. Als dat lukt dan hebben we ons doel voor dit seizoen zeker bereikt.”

Klik op VC Vlissingen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VC Vlissingen voor meer informatie over de club.