Yannick Blom in de rol van hervormer bij Nootdorp

0
180

Even uitbuiken na de feestdagen was er voor Yannick Blom niet bij. De selectiemanager van SV Nootdorp moest meteen in het nieuwe jaar hard aan de slag om een oplossing te zoeken voor de vacature van hoofdtrainer. Tussen kerst en de jaarwisseling beëindigde de club de samenwerking met trainer Dick Boereboom.

“Zoiets heeft een altijd een grote impact”, zegt Blom (35) over het ontslag van de trainer. “Als club hebben we lang getwijfeld. Maak je het seizoen af en laat je het doorsudderen met het risico dat het fout gaat of grijp je nu in? Het menselijke aspect speelt een rol, want Dick loopt hier al meer dan vijfenhalf seizoen rond. Uiteindelijk gaat het wel om het belang van Nootdorp. Dat heeft de doorslag gegeven om nu te stoppen.”

Na de eerste competitiehelft staat Noordorp op de elfde plaats in de eerste klasse. Dat heeft volgens Blom niet direct meegespeeld. “Wel het gevoel dat er meer uit deze spelersgroep te halen is en dat dat onder Dick niet ging gebeuren. Dick heeft er alles aan gedaan, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat er een behoefte is aan een frisse wind. Dat zegt niets over de kwaliteiten van Dick. Hij is en blijft een goede trainer die het fantastisch heeft gedaan bij Nootdorp.”

Blom volgde vorig seizoen John Karelse op als selectiemanager. Saillant detail is dat hij op voorspraak kwam van Dick Boereboom. “Met een paar jongens uit het eerste heb ik zelf nog gespeeld”, zegt Blom. “Daardoor sta ik ook wat meer tussen de jongens dan er boven. John deed het op zijn manier, ik probeer dat ook te doen. We hebben het als Nootdorp de afgelopen jaren natuurlijk fantastisch gedaan. Gepromoveerd naar de hoofdklasse en daar nog twee seizoenen volgehouden. De werkelijkheid is wel dat we boven onze stand leefden.”

Dat heeft het bestuur van de club ook ingezien. Uitgangspunt is om binnen een paar jaar een stabiele eersteklasser te worden. Blom: “Voor een ploeg gedegradeerd uit de hoofdklasse klinkt dat misschien wat vreemd, maar ik denk dat het een forse uitdaging is.” Dat heeft ook alles te maken met de wens om het elftal een meer Nootdorps gezicht te geven. “Ons publiek moet zich meer kunnen identificeren met de ploeg”, benadrukt Blom, die de ‘hervorming’ in goede banen moet leiden. “Het niveau van onze jeugdopleiding moet omhoog. Daar is een paar jaar geleden al een aanzet voor gegeven, maar dat is niet vandaag of morgen gerealiseerd. De eerste jeugdspelers dienen zich al wel aan. Het heeft echter tijd nodig.” Over tijd gesproken: de winterstop kwam voor Nootdorp als geroepen. De ziekenboeg puilde uit. Blom: “We hebben voor de winterstop ongekend veel blessures gehad. Ook dat heeft gedrukt op onze prestaties. Als straks alles weer geheeld en genezen is, moeten we snel weer kunnen klimmen op de ranglijst.”

DRIE MOOIE CLUBS
Yannick Blom diende als speler drie clubs in het Haagse: TONEGIDO, dat inmiddels ter ziele is, RKAVV én Nootdorp. “Bij TONEGIDO heb ik het langst gespeeld. Het ging mis toen de club op een gezamenlijk complex kwam te spelen met Forum Sport. Alles op zaterdag ging naar Forum Sport, alles op zondag naar TONEGIDO. Dat betekende dat TONEGIDO ook geen jeugd meer had. Dat is je doodsteek.” Bij RKVAVV in Leidschendam speelde Blom nog drie jaar in de hoofdklasse. “Ik woonde in Nootdorp en op een gegeven moment heb ik me gewoon aangemeld bij de club. Zo heb ik me nog een paar seizoenen als centrale verdediger verdienstelijk kunnen maken.”

Meer informatie over Nootdorp? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over Nootdorp.