FC Rijnvogels is aanstaande zaterdag de gastheer van Nootdorp. Het team dat het tot op heden zo moeilijk heeft en nog geen enkele keer tot winst kwam. Met drie schamele punten is de ploeg van trainer Dick Boereboom de hekkensluiter in de Hoofdklasse A. De thuisclub lijkt op papier dus in het voordeel. Maar verrassingen zijn in de voetballerij al zo vaak aan de orde geweest en dat maakt het zo leuk en onvoorspelbaar. Voorspellingen doen blijft derhalve een ongewisse zaak. Toch lijken de sterren in dit geval gunstig te staan voor de mannen van trainer Jimmy Simons.

De laatste twee wedstrijden werden nipt met 1-0 gewonnen. Daardoor zouden de FC Rijnvogels in principe vrijer uit kunnen voetballen. De kwaliteit van het gebodene van de laatste weken kan echter best wel een impuls gebruiken. Even terug in de tijd: vorig seizoen eindigde de uitwedstrijd na een krankzinnige slotfase in 4-4 en de thuiswedstrijd werd als afsluiting van het seizoen met een zevenklapper (7-1) de boeken ingeschoten.

Zelfs een beetje optimist gelooft nu niet in een dergelijke uitslag en de realist zal bedenken dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken. Zaterdag is er duidelijkheid na een hopelijk mooi en sportief duel. Om 14.30 zal er afgetrapt worden.

Geef een reactie