Willy Naessens cup met Brent de Wijs van Nieuwkuijk

RKDVC eindigde vorig jaar als zevende en Haarsteeg en Vlijmense Boys wisten degradatie te voorkomen via de nacompetitie. Omdat RKVV Nieuwkuijk er niet in slaagde om te promoveren, spelen de vier clubs uit de gemeente Heusden ook dit seizoen weer knetterende derby’s in de derde klasse C. Dit betekent ook dat zij uitvechten wie de derde winnaar wordt van de derde Willy Naessens Derby Cup. Vier spelers blikken vooruit op de onderlinge competitie.

Wie is Nieuwkuijk-speler Brent de Wijs?
Van kleins af aan ben ik speler van Nieuwkuijk. Ik heb er alle jeugdteams doorlopen en ben inmiddels al weer bezig aan mijn zevende seizoen in het eerste. Ik ben onderdeel van een goede generatie spelers die Nieuwkuijk naar een mooi niveau hebben geleid. Toen ik in het eerste terechtkwam, waren we een middenmoter in de vierde klasse. Vorig jaar misten we op een haar na promotie naar de tweede klasse.”

Wat vind je van de Willy Naessens Derby Cup?
“Helemaal top, want die competitie maakte ons seizoen vorig jaar nog mooier! Sowieso verbaasden we vriend en vijand door na een dramatische eerste periode vervolgens de tweede periodetitel te winnen. Het winnen van de Willy Naessens Cup was een leuke bijkomstigheid. We zijn als club kleiner dan onze drie buren en toch waren we ze allemaal de baas, dat was mooi.”

Wat zijn voor Nieuwkuijk de belangrijkste derby’s van het jaar?
“Dat zijn de duels tegen Haarsteeg. Die twee duels moeten gewonnen worden. Die club heeft vroeger altijd in de tweede klasse gespeeld en wij in de vierde klasse. Nu spelen we al een tijdje in dezelfde competitie en daarin willen we telkens laten zien dat we ze kunnen verslaan. De duels tegen RKDVC en Vlijmense Boys zijn altijd leuk om te spelen. Er komt veel publiek op af, dat is echt gaaf.”

Op welke positie gaat Nieuwkuijk dit seizoen eindigen?
“Twee jaar geleden degradeerden we bijna, vorig jaar waren we dichtbij promotie met nagenoeg hetzelfde team. Het is duidelijk dat het alle kanten op kan gaan. Niemand verwacht terecht dat we wederom kunnen meestrijden om promotie. Laten we ons eerst maar eens zo snel mogelijk veilig spelen en dan zien of er meer in zit.”

Wil je meer informatie over de club Nieuwkuijk? Klik hier.
Lees hier het stuk van Wie pakt de derde editie met Nick Pijnenburg van Vlijmense Boys.
Lees hier het stuk van Wie pakt de derde editie met Bas Verhoeven van RKVDC
Lees hier het stuk van Wie pakt de derde editie met Mathieu Schellekens van Haarsteeg

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.