Willy Naessens cup met Bas Verhoeven van RKDVC

RKDVC eindigde vorig jaar als zevende en Haarsteeg en Vlijmense Boys wisten degradatie te voorkomen via de nacompetitie. Omdat RKVV Nieuwkuijk er niet in slaagde om te promoveren, spelen de vier clubs uit de gemeente Heusden ook dit seizoen weer knetterende derby’s in de derde klasse C. Dit betekent ook dat zij uitvechten wie de derde winnaar wordt van de derde Willy Naessens Derby Cup. Vier spelers blikken vooruit op de onderlinge competitie.

Wie is RKDVC’er Bas Verhoeven?
“Ik ben 24 jaar, kom uit Drunen en speel nu voor het vierde jaar in het eerste team van RKDVC. Ik ben centrale verdediger en aanvoerder van het team, wat ik een hele eer vind. Vreemd genoeg is het ook pas mijn vierde jaar bij de club. Ik heb van mijn 4de tot 21ste bij WSC gespeeld in Waalwijk, maar vond het toen tijd om met mijn Drunese vrienden te gaan spelen. Van de eerste klasse ging ik naar de derde klasse, maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze.”

Wat vind je van de Willy Naessens Derby Cup?
“Het is een erg leuk initiatief. De derby’s leven sowieso al enorm en door de onderlinge competitie krijgen de toch al beladen duels een extra tintje. In 2018 waren wij de eerste winnaar van de Derby Cup en dat hebben we goed gevierd. Met het mooie geldbedrag hebben we een gezellige barbecue gehouden voor spelers en supporters.”

Wat zijn voor RKDVC de belangrijkste derby’s van het jaar?
“Dat zijn de duels met Haarsteeg, daarover bestaat geen twijfel. Als we thuis spelen tegen die club, lopen de mensen in Drunen massaal uit voor de wedstrijd. Vorig seizoen was de derby extra beladen. Op de laatste speeldag versloegen we Haarsteeg thuis met 3-1 en hierdoor moesten ze nacompetitie spelen voor lijfsbehoud. Het was top om die wedstrijd te winnen. De duels tegen Vlijmense Boys en Nieuwkuijk zijn natuurlijk ook mooi, maar Haarsteeg is onze favoriete tegenstander.”

Op welke positie gaat RKDVC dit seizoen eindigen?
“In mijn eerste drie seizoenen bij RKDVC ben ik telkens als zevende geëindigd. De lat moet omhoog: RKDVC moet in de top vijf eindigen. We hebben een aantal versterkingen erbij gekregen en ik hoop dat we kunnen meedoen om een periode. En uiteraard willen we de Willy Naessens Derby Cup ook graag weer in de wacht slepen.”

Wil je meer informatie over de club RKDVC? Klik hier.
Lees hier het stuk Wie pakt de derde editie met Nick Pijnenburg van Vlijmense Boys .
Lees hier het stuk Wie pakt de derde editie met Mathieu Schellekens van Haarsteeg.
Lees hier het stuk Wie pakt de derde editie met Brent de Wijs van Nieuwkuijk.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.