Willems en Hoogvliet maken frisse start met Oranje Wit onder 19

0
265

Oranje Wit onder 19, het hoogste jeugdteam van de grootste amateurclub van Dordrecht, degradeerde afgelopen seizoen uit de derde en vierde divisie. Met clubjongens Lars Willems en Thomas Hoogvliet wil de club het team volgend seizoen weer terug naar divisieniveau krijgen.  

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

DORDRECHT – ,,Daar ligt een mooie uitdaging voor ons, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken”, zegt Lars Willems, die na een jaartje als trainer van Barendrecht JO19-2 terug is bij Oranje Wit waar hij op zijn zestiende begon als jeugdtrainer. Thomas Hoogvliet, die van 2014 tot 2020 jeugdtrainer was in de categorie 11 t/m 13 jaar, zal hem gaan assisteren. ,,Lars wordt hoofdtrainer en kijkt naar het team en het grotere plaatje, ik zal hem gaan ondersteunen en me meer gaan richten op de individuele ontwikkeling van spelers. We kennen elkaar zo’n twintig jaar en hebben samen een voetbalschool gehad, maar het wordt leuk om straks ook voor het eerst samen een team te gaan trainen.”                                                                                                                                                                                Willems neemt het stokje over van Fabian Attasio. ,,Ik ken hem goed, dus toen ik van hem begreep dat hij niet zou doorgaan heb ik gesolliciteerd. Het was erg interessant om een kijkje in de keuken te krijgen bij zo’n grote amateurclub als Barendrecht. We trainden twee keer per week samen met de JO19-1 van Remco van Gool, maar mijn team stond toch in dienst. Onder Remco promoveerde Oranje Wit JO19-1 jaren geleden naar de derde divisie, maar nu zijn we dus terug bij af na twee degradaties in een seizoen”, zegt Willems.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Doelsaldo

,,Vroeger speelde je gewoon een hele competitie, maar nu is dat opgebroken in drie seizoensdelen: de beker, een najaarscompetitie en de competitie na de voorjaarsvakantie”, vult Hoogvliet aan. ,,Die eerste degradatie kon nog, want dat gebeurde op doelsaldo in een sterke competitie. Die tweede degradatie was onnodig. Dat hebben de club, de staf en de spelers te laat zien aankomen en dat is zonde. Voetbal hoeft niet altijd meer mooi en verzorgd op deze leeftijd, je moet ook leren winnen en overleven. Dat hebben we deze groep ook wel voorgehouden in ons eerste groepsgesprek, dat ze er zelf verantwoordelijk voor zijn dat ze nu hoofdklasse spelen. Dat is natuurlijk geen ramp, maar een club als Oranje Wit moet zich testen tegen andere grote amateurclubs en niet tegen clubs uit de regio, vind ik. Op deze leeftijd is het voor jongens vrij gebruikelijk om naar excuses te zoeken, maar ze weten ook wel dat ze het zelf een beetje hebben verpest”, zegt Hoogvliet. ,,Wat wel heeft meegespeeld is dat het een vrij jonge groep was, want negen van de vijftien jongens blijven in de JO19-1. Daar moeten wij komend seizoen dus meer uit zien te halen”, zegt Willems.

Hoogvliet: ,,We willen graag promoveren, maar het belangrijkste is natuurlijk om spelers af te leveren aan het eerste. De afgelopen tien jaar zijn Arto Dielhof, Angelo Leendertse en Jesper Harmans de enige spelers geweest die zich echt als tieners al vast in het eerste speelden. De rest heeft daar eigenlijk altijd langer voor nodig, dus die tussenfase is heel belangrijk om die voor iedere speler juist vorm te geven. Het is in ieder geval goed dat de helft van Oranje Wit 1 uit zelf opgeleide spelers bestaat, dat moet ook bij een club met zo’n grote jeugdopleiding.”

Klik op Oranje Wit voor de laatste artikelen over de vereniging.
Klik op Oranje Wit voor meer informatie over de vereniging.