EBOH heeft met Mitchell Rovers talent in huis

0
274

Mitchell Rovers mag een kind van EBOH genoemd worden. Hij was bijna zes jaar toen zijn ouders, rasechte EBOH’ers Stephan en Ingrid, hem op de Schenkeldijk aanmeldden. Tien jaar later, op 13 augustus 2021, debuteerde Mitchell al in het eerste elftal.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021DORDRECHT – Daar stond hij dan, bij de aftrap van het Ger Hüsen-toernooi. Nog wat onwennig, want juist buurman Dubbeldam was bij zijn debuut de eerste tegenstander. Na afloop waren er complimenten voor de jeugdige Dordtenaar. Mitchell Rovers hield zich uitstekend staande en trad in de voetsporen van zijn vader. In het vervolg van het seizoen was de linksbackpositie veelvuldig voor hem. Hij behoort bij het onlangs honderd jaar geworden EBOH in het rijtje jongste debutanten. Bij de club denkt men dan aan grote namen als Dick Hoogmoed, Juul Ellerman en Ries Fok.

Geen wedstrijden meer in JO19-1 van EBOH. Hoofdtrainer Jeffrey Monster had al snel gezien dat de jonge Rovers voldoende in huis had om bij het eerste elftal aan te sluiten. ,,Aanvankelijk had ik er even moeite mee. Ik vond het lastig om mijn jeugdteam los te laten, maar het went snel hoor om met die oudere spelers mijn wedstrijden te spelen”, vertelt Rovers.  ,,Wij hebben een leuk seizoen gedraaid. Ik speelde op diverse posities achterin en op het middenveld. In de laatste periode kregen wij een dip. Er was voor ons niets meer te halen en dat zag je terug in het spel. Gelukkig sloten wij nog wel goed af met een dikke 4-1 winst op Roda Boys, dat bij ons nog de nacompetitie kon bereiken. Wat die gasten die middag deden weet ik niet, maar het sloeg nergens op.”

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Studie

Natuurlijk is Mitchell Rovers – hij is zowel rechts- als linksbenig – nog veel te jong om nu al aan een veel verdere voetbaltoekomst te denken. Hij gaat eerst zijn studie afronden en nog een aantal jaar of mogelijk veel langer bij zijn cluppie EBOH voetballen. ,,Ik kijk echt nog niet rond hoor, laat mij voorlopig nog maar lekker bij EBOH ballen.” Rovers werkt aan zijn afronding van zijn MBO II-studie. Hij loopt nu al stages en sluit in 2023 volgens planning af. ,,In Dordt is alleen Oranje Wit een stapje hoger, maar daar heb ik niet echt iets mee. Kijk, als er op termijn een hoofdklasser of een divisieclub uit de regio zich meldt, kan ik erover gaan nadenken.”

Vooralsnog kijkt hij uit naar het nieuwe seizoen. ,,Hopelijk weer een competitie met heel veel regionale tegenstanders. De derby met Wieldrecht was mooi, maar ook veel andere tegenstanders zitten binnen een straal van tien tot vijftien kilometer. Alleen Roda Boys en Wilhelmina’26 zijn voor ons de verre reizen en dat zijn meteen leuke uitjes naar Brabant en Gelderland.” Rovers vraagt zich wel af hoe hij zich gaat doorontwikkelen. ,,Ik zie nu dat de nummer tien positie voor mij te hoog gegrepen is. Mogelijk moet ik mij in de toekomst op de nummer zes positie gaan richten.”

Klik op EBOH voor de laatste artikelen over de club.
Klik op EBOH voor meer informatie over de club.