Brouwershaven moet volgens Arnold Hanse veel constanter worden

0
330

Hoewel hij geboren en getogen is in Kerkwerve, droeg hij vanaf de F-pupillen het shirt van Brouwershaven. Daar stroomde hij vier seizoenen geleden, met de terugkeer van de club in de standaardklasse, vanuit de jeugd door richting het eerste elftal. Dit seizoen eindigde de ploeg van verdediger Arnold Hanse in het rechterrijtje op een achtste plaats.

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree“Dat was achteraf gezien toch wel iets minder dan waar we vooraf op hadden gerekend. Maar we zijn veel te wisselvallig gebleken in onze prestaties en dan laat je gedurende het seizoen teveel onnodige punten liggen zo links en rechts. Als je dan ziet dat we zowel tegen Colijnsplaatse Boys als tegen kampioen Kruiningen met 2 -2 gelijkspelen… Dan zegt dat alles over dit seizoen. We moeten qua prestaties gewoon constanter worden willen we onszelf structureel in het linkerrijtje nestelen.”

Zelf was Hanse ook niet tevreden over zijn eigen prestaties, waarbij vooral de eerste reeks wedstrijden teleurstellend waren. “Ik had te maken met een blessure in de voorbereiding en kende daardoor een mindere start van de competitie. We begonnen wel goed met een 4-1 winst in de derby tegen WIK’57, maar daarna liep het even minder. Als we meer balans weten te vinden in onze prestaties en vooral tegen de lagere teams en directe concurrenten punten gaan pakken, dan komen we uiteindelijk waar we naartoe willen. Nu hebben we het vooral lastig tegen teams als we zelf écht het spel moeten maken. Tegen de betere teams voetballen we vanzelf aardig mee en hebben we ook best goede resultaten behaald.”

Waar de 21-jarige Hanse in de jeugd altijd als laatste man werd geposteerd, daar speelt hij sinds hij bij de senioren voetbalt steevast als linkerverdediger. “Dat is een rol waarin ik me best prettig voel en waar ik mijn waarde kan hebben voor de ploeg. Soms sta ik nog wel eens centraal, maar meestal aan de buitenkant en kan ik me af en toe ook in aanvallende zin wat meer inschakelen.”

Brouwershaven beschikt over een heel jonge selectie, waarbij de oudste spelers rond de vierentwintig zijn. Daarmee moet de club de komende jaren nog verder vooruit kunnen. “Zeker weten! We hadden in de jeugd echt een heel goede lichting met voetballers. We hadden toen ook afgesproken om met elkaar de overstap te maken naar de senioren en weer in de standaardklasse te gaan spelen. Dat is gewoon gaaf dat we nu alweer een aantal seizoenen meedraaien met Brouwershaven en ik hoop dat er nog heel wat mooie jaren bijkomen.”

Klik op Brouwershaven voor meer artikelen over de club.
Klik op Brouwershaven voor meer informatie over de club.