‘Wij dames spelen een belangrijke rol binnen VV Baardwijk’

Het meisjesvoetbal is een snelgroeiende sport in Nederland en ook bij VV Baardwijk is dit zichtbaar. Bij de Waalwijkse club spat de gedrevenheid van de dames er van af. Er wordt door hen serieus getraind, regelmatig organiseert de vereniging clinics voor meisjes en daarnaast regelen de ladies zelf de nodige feestjes in de kantine, vertelt Natasja Duijster (29).

WAALWIJK – Drie jaar gelden werd Natasja Duijster de nieuwe keepster van VV Baardwijk dames 1. De doelvrouw was eerder actief bij Heusden en Haarsteeg en vond in Waalwijk precies de nieuwe club waar ze naar op zoek was. “Ik ging kijken bij promotiewedstrijden van het team en wist direct: voor deze vereniging wil ik gaan spelen”, zegt ze. Vandaag de dag , twee jaar later, heeft ze absoluut geen spijt van haar keuze.

Met de dames 1 van Baardwijk degradeerde ze weliswaar afgelopen seizoen naar de derde klasse, maar dat mag de pret voor Duijster absoluut niet drukken. “Afgelopen jaar hadden we veel blessures en drie zwangere speelsters binnen ons team, waaronder ik zelf overigens. Dit kwam de prestaties van ons niet ten goede, maar komend jaar zijn we zeker sterker. Er zijn weer meer meiden gaan voetballen, waardoor we meer wisselmogelijkheden hebben”, zegt ze.

Het meidenvoetbal groeit hard bij Baardwijk en dat is niet voor niets, weet Duijster. “De club doet er van alles aan om meiden te betrekken bij het voetbal. Er worden clinics gegeven aan alleen meiden, samen met RKC Waalwijk was er onlangs een vriendinnendag in het stadion. Dat zijn dingen die de populariteit van het meidenvoetbal hier zeker vergroten en ik hoop dat veel jongedames daarom naar Baardwijk toe komen”, zegt ze. Sowieso laten de dames van de drie seniorenteams hun stem horen binnen de vereniging aan de Akkerlaan. Zowel in het hoofd-als jeugdbestuur zitten vrouwen.

De dames organiseren ook van alles om buiten de lijnen veel plezier te maken. De sfeer in een voetbalkantine is sowieso toch wat gezelliger als er naast mannen ook vrouwen aan de bar hangen en bij Baardwijk zit dat wel goed. Zo is er met kerst een activiteit en dit jaar is er een speciale damesbarbecue om te het seizoen mee te openen. Overigens gaat het vizier daarna gewoon op het voetbal. Sterker nog: Dames 1 is al een aantal weken in training.

“Tweemaal in de week staan we anderhalf uur op het veld, waarin we schaven aan onze conditie en onze techniek. Na onze degradatie willen we meedoen om de bovenste plaatsen en daarom moeten we fit zijn”, zegt de ambitieuze Duijster. Naast het elftal van Baardwijk dames 1 is er ook nog een tweede en een derde damesteam dat op zondag speelt. Het is de bedoeling dat alleen de beste speelster uitkomen voor het eerste team en dus is er sprake van een soort selectieprocedure. “Dit lijkt me een hele goede zaak”, denkt Duijster.

“Hierdoor moet iedereen gemotiveerd zijn om te trainen en te presteren om zeker te zijn van een plekje in het team. Bij de mannen gaat dat ook zo en het is daarom logisch dat we bij de vrouwen ook op deze manier te werk gaan. Ik heb enorm veel zin in het nieuwe jaar, waarin ik hopelijk minder doelpunten moet incasseren als keepster.”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.