Captain Dielhof blijft SV Oranje Wit trouw

Arto Dielhof (24) werd op zijn vierde lid van SV Oranje Wit. Al jaren trekt de dynamische middenvelder de interesse van hoger spelende clubs, maar elke keer bedankt Dielhof vriendelijk. ,,De waardering die ik hier krijg, is voor mij erg belangrijk.”

DORDRECHT – Op trainingskamp in Albufeira begin januari besloot Dielhof toch weer bij SV Oranje Wit te blijven, ondanks interesse van RVVH en ASWH. Dielhof begint na de zomer al aan zijn negende seizoen in de selectie van de Dordtse zaterdag-eersteklasser. ,,Ik heb in Portugal veel gesprekken gevoerd met trainer Pippy Pruymboom en andere mensen binnen de club, maar ook telefonisch met mijn ouders en vriendin. Uiteindelijk voelde het toch het beste om bij Oranje Wit te blijven. Volgens mij had niemand dat meer verwacht, maar de reacties waren erg leuk. Ook de spelersgroep begon hard te juichen en klappen toen de trainer het nieuws vertelde. Dat deed me erg goed.”

Dielhof werd in januari 2011 door Pruymboom bij de selectie van Oranje Wit gehaald. Hij kreeg een week vrij van school en deed in Belek in een oefenwedstrijd tegen RKAVV (6-1 winst) voor het eerst mee. In Albufeira won Oranje Wit ook dit wintertrainingskamp met 6-1 van de zondag-hoofdklasser uit Leidschendam. Dit keer was Dielhof niet meer het jonkie van de groep, maar de aanvoerder en motor van het team.

Dielhof speelde al bijna 200 officiële wedstrijden voor SV Oranje Wit, waarin hij 27 treffers scoorde. In zijn eerste half jaar scoorde hij al zes keer, waarvan drie keer in de nacompetitie. Zijn razendsnelle doorbraak leverde direct interesse van Baronie en PSV op, maar de destijds net 18-jarige Dielhof bleef Oranje Wit trouw. ,,Sindsdien zijn er elk seizoen wel clubs geweest die interesse toonden, maar dit seizoen werd het echt concreet. RVVH heeft mij een aanbieding gedaan en ik heb goede gesprekken gehad met hun nieuwe trainer Ronald Hulsbosch. Hij wilde mij graag hebben, maar RVVH loopt het risico te degraderen naar de eerste klasse spelen en dan zou ik dus tégen Oranje Wit moeten spelen. Dat doe ik liever nooit.”

Ook toenmalig ASWH-trainer Jack van den Berg, die inmiddels naar Katwijk verkaste, liet Dielhof weten gecharmeerd te zijn van hem, maar de Ambachtste derdedivisionist werd niet concreet. En dus blijft Dielhof nog een seizoen bij Oranje Wit. ,,Met alle liefde en plezier, laat dat duidelijk zijn. Ik heb het hier nog steeds enorm naar mijn zin. Ik ben blij dat het trainersduo Pippy Pruymboom en Frank Wierks ook weer doorgaat. Ik hoop ook dat er de komende jaren een aantal talenten de definitieve stap naar het eerste elftal kan maken, zoals ik en Angelo Leendertse dat de afgelopen jaren gedaan hebben. Erbij komen is makkelijk, maar erbij blijven vaak een stuk moeilijker. Je moet altijd je kansen grijpen, ook al zijn dat soms maar invalbeurten van vijf of tien minuten.”

Dielhof ziet voor zichzelf nog punten waarin hij zich kan ontwikkelen bij SV Oranje Wit. ,,Ik kan op het veld soms gefrustreerd raken over een verkeerde ingooi of pass. Ik moet vaker proberen om de boel te scherp te houden zonder mijn frustraties te uiten. Dat probeer ik ook wel, maar het is ook de aard van het beestje. Dit seizoen verloopt wisselvallig, maar we moeten proberen om toch zo hoog mogelijk te eindigen. Dat zijn we aan onszelf verplicht. Volgend seizoen ziet de selectie er weer een stuk anders uit, maar ik zie weer mooie kansen en uitdagingen liggen voor mezelf en voor het team. De kans is groot dat ik in de zomer van 2019 wel naar een andere club vertrek, maar voorlopig heb ik duidelijkheid en rust in mijn hoofd.”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Ilyas Oulad-Ali doet stapje terug bij sv Heinenoord

Ilyas Oulad-Ali heeft een mooi carrière gehad op hoog amateurniveau, maar doet een stapje terug bij sv Heinenoord. De...

Rick Ouwerling van Zinkwegse Boys gaat voor UEFA C diploma

De 24-jarige Rick Ouwerling was de afgelopen twee jaar de coach van de O19-1. Dit jaar is hij de...

In gesprek met Jeffrey Verkerk van SC Feyenoord

Vandaag spreken we met Jeffrey Verkerk, de 29-jarige keeper van SC Feyenoord. Jeffrey Verkerk heeft vroeger bij BVO’s gekeept...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.