Westlands elftal maakt reclame in twee wedstrijden

0
95

Eind juli speelde het Westlands Elftal onder de vlag van FeVoWest twee wedstrijden. Het elftal van trainer Johan Voskamp nam het in eerdere jaren op tegen profclubs als Sparta en Excelsior Rotterdam, maar de organisatie van die duels bleek verliesgevend. Daarom is gekozen om het voortaan op te nemen tegen topamateurs en dat is een succes.

Zaterdagmiddag 27 juli jl. speelde het Westlands elftal voor ruim 500 toeschouwers tegen het zondag elftal van Westlandia, spelend in de derde divisie. Westlandia was een prima gastheer bij een leuke en vermakelijke wedstrijd, waarin liefst acht doelpunten vielen, waarvan een aantal zeer fraaie treffers. In deze wedstrijd nam Westlandia ook afscheid van Marko van der Knaap en Danny Bijl. Na een uur spelen verlieten zij met applaus en bloemen het veld, waarbij beide elftallen een erehaag vormden.

Brutaal nam het Westlands elftal in de eerste twintig minuten met 0-2 de leiding via treffers van Tom van Veen (sv Honselersdijk) en Patrick Triep  (FC ’s-Gravenzande). Nog voor de pauze deed Westlandia, waar oud-prof Eduard Duplan meespeelde in de eerste helft, iets terug. Marko van der Knaap passeerde vanaf de elfmeterstip doelman Vincent Madern van HVC’10, die een uitstekende wedstrijd speelde.

Na de thee scoorde Roy van der Sar al snel de gelijkmaker, maar nam het Westlands elftal opnieuw de leiding via een fraaie kopbal van Wesley Vollebregt (Verburch). Opnieuw kwam Westlandia langszij, nu via een treffer van Roy van Beek. Nadien kreeg het Westlands elftal de kans om opnieuw de leiding te nemen. Scheidsrechter Andrew Westenbroek wees naar de stip, maar Tom van Veen zag zijn schot gekeerd door doelman Rodney Jansen. In de slotfase haalde Westlandia toch de winst binnen via twee k/treffers van Desly Bransen en stond na 90 minuten een eindstand van 5-3 op het scorebord.

Een tweede wedstrijd werd gespeeld op dinsdagavond 30 juli jl. Nu werd wel gewonnen. In Wateringen toonde nu KMD zich, met ruim 250 toeschouwers langs de lijn, een prima gastheer voor deze wedstrijd en de ook aanwezige bestuursleden van de aangesloten zestien verenigingen bij FeVoWest. Op Sportpark Suydervelt was het keurkorps van Johan Voskamp met 4-1 te sterk voor derde divisionist bvv Barendrecht. De treffer van Barendrecht, de 1-1, kwam van de voet van Tim Eekman, nadat doelman Edgar Leerdam zijn elfmetertrap eerst nog stopte, scoorde hij toch in de rebound. Namens de Westlanders waren Vince van der Knaap (Westlandia zon.), Angelo Zwirs (sv Honselersdijk) , Marko van der Knaap (Westlandia zon), uit een strafschop, en na de rust Ardi Luijendijk (van Lyra, maar het komende seizoen actie bij FC ’s-Gravenzande) waren trefzeker. Scheidsrechter Wim Wigleven uit ‘s-Gravenzande nam met deze wedstrijd afscheid als actief scheidsrechter in het amateurvoetbal.

Marko van der Knaap en Danny Bijl kwamen voor het laatst in actie voor het Westlands Elftal. Het bestuur van FeVoWest nam voor de wedstrijd afscheid van deze spelers. Zij ontvingen naast bloemen en een vaantje van FeVoWest, ook een fotocollage van hun voetbalcarrière op canvas. Marko van der Knaap kreeg van de voorzitter van FeVoWest, Nico van der Knaap, ook het aanbod om toe te treden tot de technische staf van het Westlands Elftal.

Het bestuur van FeVoWest kijkt met tevredenheid terug op de twee wedstrijden van het Westland Elftal deze zomer. Het elftal kwam nu zelf ook aan voetballen toe en maakte in deze twee wedstrijden reclame voor het Westlands voetbal.

Zeker voor herhaling vatbaar, volgend jaar.