Vijftien kinderen kunnen sporten dankzij Kantje la Vantje

0
117

De zeventiende editie van het Kantje la Vantje beach soccer toernooi op Schouwen-Duiveland was een groot succes. Het weer was goed, de opkomst groter dan ooit én er werd maar liefst 2500 euro opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Andrey Derzhavets, eigenaar van Phone Repair Zeeland, sponsor van het toernooi én mede-organisator, kijkt tevreden terug.

Het beach soccer toernooi Kantje la Vantje is inmiddels een bekend fenomeen geworden op Schouwen-Duiveland. Het groeit echter nog steeds, met de editie van 2019 als hoogtepunt: maar liefst 22 teams deden mee, de organisatie zag zich zelfs genoodzaakt een wachtlijst op te zetten. “Het gaat voornamelijk om de gezelligheid bij ons”, vertelt Derzhavets. Hij organiseert het toernooi met Mike de Voogd, Wilco Jochem, Jeroen Ris, Cas Vermaat, Nicky Baart en John Op ‘t Hof. Daarnaast werken vele vrijwilligers mee, denk aan een fotograaf, dj, scheidsrechters van de KNVB en fysiotherapeut Niels Ritzen. “Al het geld dat we daarmee besparen, kunnen we in het goede doel stoppen.”

De stichting is twee jaar geleden opgericht, Derzhavets wilde met het toernooi wat terugdoen voor de maatschappij. “Maar dan wel op Schouwen-Duiveland, de opbrengsten van ons worden door het Jeugdsportfonds hier uitgegeven.” Derzhavets kent het Jeugdsportfonds uit zijn eigen jeugd en weet hoe waardevol het is. “Zij geven sportabonnementen aan kinderen die het zelf niet kunnen betalen, zorgen er zo voor dat ieder kind kan sporten.”

De 2500 euro van afgelopen jaar is te danken aan donaties, sponsoren zoals Phone Repair Zeeland en de inschrijfgelden van het team. Vijftien kinderen kunnen door deze opbrengst een jaar lang sporten. De organisatie verdient niks aan het toernooi, speelt quitte. “Wellicht gaan we nog meer evenementen organiseren, denk dan aan sportactiviteiten voor mensen met een beperking of kinderen bijvoorbeeld.”