Wesley van Vuren wil zich na zijn overstap van Lisse verder ontwikkelen bij SV Hillegom 1  

0
730
wesley-van-vuren

Wesley van Vuren is 21 jaar oud en speelt sinds dit seizoen bij FC Lisse JO23. Hier moest hij aan het begin erg wennen, maar heeft hij nu zijn draai gevonden. Ondanks dat gaat hij de club volgend seizoen weer verlaten voor zijn oude club SV Hillegom.

Even voorstellen
Wesley van Vuren en is 21 jaar oud. Hij komt uit een gezin van vijf met zijn ouders, zus en tweelingbroer. Vuren heeft de afgelopen vier jaar gestudeerd aan het CIOS in Hoofddorp en is dit jaar begonnen met een HBO-studie, Fysiotherapie. Wesley werkt als fitnesstrainer in Haarlem. In zijn vrije tijd bouwt hij graag mooie herinneringen op met zijn vrienden en zijn vriendin. Verder staat hij graag op het voetbalveld. Voetbal is voor hem namelijk een wekelijks ritme geworden. Het zorgt voor veel plezier en is daarnaast een goede uitlaatklep.

Carrièreverloop
Wesley begon op zijn vierde met voetballen bij VV Hillegom. VV Hillegom is in 2012 samengegaan met SV Concordia en speelt nu onder de naam SV Hillegom. Hier speelde hij van de mini’s tot eerste team. Hierbij speelde hij altijd met zijn vrienden in de selectie. Hij speelde in de F1, E1, D1, C1, JO17-1, JO19-1 en het eerste team. In het eerste elftal maakte hij op achttienjarige leeftijd zijn debuut. Sinds 2022 speelt hij voor Lisse 023 die uitkomen in de eerste divisie, maar dit team zal hij aankomend seizoen weer verruilen voor SV Hillegom.

Schakelen na de overstap
Het huidige seizoen verloopt redelijk voor van Vuren. “Na de overstap was het even schakelen. Ik wist nog niet wat me te wachten stond en wat ik van het niveau kon verwachten. Ik begon de eerste paar wedstrijden op de bank. Toen moest ik het doen met invalbeurtjes van 20/30 minuten (logisch ook). Na redelijk mijn draai gevonden te hebben, ben ik eindelijk wedstrijden gaan spelen. Dat verliep prima. Als we kijken naar de competitie, draaien we niet super. We hebben een wisselende groep, omdat wisselspelers van het eerste elftal minuten moeten maken bij de O23. Hierdoor presteren we wisselvallig.”

Afsluiting bij Lisse
Op persoonlijk vlak is Wesley naar eigen zeggen ook niet bezig aan zijn beste seizoen. Wel heeft hij zich goed kunnen ontwikkelen en heeft hij nieuwe vrienden gemaakt. “We spelen nog drie wedstrijden en dan is de competitie weer afgelopen. Ik kan me dan klaar gaan maken voor weer een avontuur bij SV Hillegom. Terug naar het seniorenvoetbal, waar ik me nog verder hoop te ontwikkelen. Ik heb er veel zin in en hoop mooie seizoenen te mogen draaien.”

Ambities
Verder wil Vuren zich graag blijven ontwikkelen tot een betere speler. Dit wil hij bereiken door hard te werken en het beste uit zijn team te halen. “Ik heb hierom geen doelen zoals: een aantal goals of assists. Ik wil gewoon belangrijk zijn voor het team op ieder mogelijke manier, verdedigend of aanvallend maakt me niet uit. Daarnaast zou ik het gaaf vinden om nog eens aanvoerder te worden van een eerste elftal. Maar of dat gaat lukken zal de toekomst uitwijzen.”

Hoogte-en dieptepunten
Net als iedere voetballer heeft Wesley in zijn carrière vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten beleefd. Gelukkig vallen de dieptepunten mee. “Naast wat lichte blessures, zijn er geen andere dieptepunten geweest. Ik ben ook nog maar 21 jaar oud. Als ik een hoogtepunt moet terughalen, zijn dat de twee seizoenen in de JO19-1 bij Hillegom. We hadden toen een erg goed team en zijn dat seizoen ook gepromoveerd van eerste klasse naar hoofdklasse en daarna naar vierde divisie. Dit was erg gaaf om met dezelfde groep te mogen beleven.”

Klik op SV Hillegom voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SV Hillegom voor meer informatie over de club.