Thomas van Dorresteijn van VVZ’49 wil de jeugd inspireren om in het eerste elftal te spelen

0
506
Thomas van Dorresteijn-VVZ'49

Thomas van Dorresteijn is twintig jaar oud en voetbalt bij VVZ’49. Hier speelt hij in het eerste elftal en wil hij zoveel mogelijk bereiken. Met de selectie wil hij er alles aan doen om de club weer naar hogere competities te helpen, om zo de jeugd te inspireren om weer in het eerste elftal te willen voetballen. “Hiervoor moeten we als selectie zijnde wel iedere dag hard werken en hebben we de steun van de supporters hard nodig.”

Even voorstellen
Thomas van Dorresteijn studeert bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In zijn vrije tijd gaat Thomas graag uit en staat hij graag op het voetbalveld. “Voetbal is gewoon het mooiste spelletje wat er is. Ik weet niet beter dan dat ik altijd al tegen een bal aan trap. Het gevoel als je wint is onbeschrijfelijk. Ook het teamgevoel maakt de sport erg mooi. Je weet dat je met zijn allen aan het einde van het seizoen dankzij alle trainingsdagen door weer en wind iets moois hebt bereikt.”

Carrièreverloop
Van Dorresteijn begon met voetballen bij SO Soest. Toen hij vijf jaar oud was speelde hij hier in de F15 en later in de F9. Hierna verhuisde hij met zijn ouders naar de andere kant van Soest. Zijn nieuwe buurvrouw zei toen dat hij eens mee moest gaan trainen bij VVZ’49, omdat haar kinderen hier speelde. “Ik ben toen uiteindelijk bij VVZ begonnen in de E9 gevolgd door de E5, D5, D2 en later JO15-1, JO16-2, JO17-2, JO-19-2. Hierna ben ik gaan spelen in een vriendenelftal. Nadat ik vorig jaar na de winterstop aangaf bij Teus Verwoerd dat ik geen zin meer had in een vriendenelftal, ben ik na de winterstop begonnen bij het tweede elftal. Hier begon ik met trainen op de donderdagen en twee maanden later werd door Teus gevraagd of ik de definitieve overstap wilde maken. Dit seizoen is mijn eerste echte seizoen dat ik in de selectie zit. Na een goede voorbereiding mocht ik de eerste bekerwedstrijd gelijk mijn debuut maken in de basis bij het eerste elftal.”

Huidig seizoen
Het huidige seizoen verloopt wisselend en bij het tweede elftal zit het volgens van Dorresteijn niet mee. De wedstrijden waarin ze de betere ploeg zijn worden vaak verloren, doordat er vaak een moment van verzwakking in zit bij de ploeg “Je kunt hierom stellen dat het net niet meezit, maar ik heb er vertrouwen in dat als het kwartje goed valt we ineens veel wedstrijden gaan winnen. Daarnaast is het eerste elftal nog altijd volop in de race voor promotie. We hebben een goede reeks achter de rug en het is nu noodzaak om dit vol te houden. Al met al is er nog veel om voor te spelen.”

Ambities
In de toekomst streeft Thomas er voornamelijk naar om fit te blijven en zoveel mogelijk voor de VVZ te kunnen betekenen. Met de selectie wil hij er alles aan doen om de club weer naar hogere competities te helpen, om zo de jeugd te inspireren om weer in het eerste elftal te willen voetballen. “Zelf heb ik als jong jochie bijna elke thuiswedstrijd gekeken van het eerste toen ze nog eerste klasse speelde. Ik zou het mooi vinden als de club dit met eigen jeugd weer weet te bereiken. Hiervoor moeten we als selectie zijnde wel met zijn alle iedere dag hard werken en hebben we de steun van de supporters hard nodig.”

Hoogte-en dieptepunten
Net als iedere voetballer heeft van Dorresteijn in zijn carrière vele mooie, maar ook minder mooie momenten meegemaakt. Zijn dieptepunt is een knieblessure die hij op had gelopen tijdens gym op de middelbare school. “Iemand was toen op mijn knie gevallen, waardoor mijn knieschijf uit de kom schoot en later bleek dat ook mijn kuitbeen gebroken was. Het gevoel van niet meer bij een team horen voelde als een dieptepunt. Vooral als je ik al mijn teamgenoten plezier zag hebben op het veld en in de kleedkamer voelde het alsof ik er niet meer bij hoorde, al was dit natuurlijk niet zo.”

Aan deze momenten denkt Thomas liever niet terug. Hij kijkt liever naar zijn hoogtepunten. Hierbij is zijn absolute hoogtepunt zijn debuut in het eerste elftal. “Dit moment was erg mooi, maar ik hoop dat dit niet mijn hoogtepunt blijft. Ik wil nog veel meer bereiken met deze spelers en staf en ik weet ook dat dit mogelijk is!”

Daan van der Vliet
Binnen het elftal van VVZ heeft Thomas veel bewondering voor Daan van der Vliet, de aanvoerder van de selectie. “Hoe hij zijn stempel drukt op de selectie is erg knap. Hij gaat voor iedereen door het vuur en is daarnaast echt het gezicht van de selectie. Ik bewonder zeer hoe hij met medespelers omgaat en hoe hij spelers constant weet te motiveren om beter te worden en tevens iedereen scherp houdt. Met al zijn ervaring is hij absoluut van toegevoegde waarde voor dit VVZ.”

Klik hier voor meer artikelen over VVZ’49.
Klik hier voor meer informatie over VVZ’49.