Wesley Loos weer terug bij DFC

Wesley Loos is na vier seizoenen bij EBOH weer terug bij DFC. De 31-jarige middenvelder is blij met zijn terugkeer en verwacht een mooi seizoen voor de oudste club van Dordrecht.

Wesley Loos speelde in het verleden in de jeugd van FC Dordrecht en in de hoofdklasse met Nieuw Lekkerland. Van 2011 tot 2014 speelde hij al bij DFC, maar na twee degradaties op rij besloot hij destijds de overstap naar EBOH te maken. ,,Daar heb ik vier mooie jaren gehad. Eerst drie seizoenen onder Hoessin Jouhri en vorig seizoen in het tweede elftal. Vorig jaar had EBOH een enorm sterke selectie en ik miste de voorbereiding vanwege een lange vakantie, waarmee ik mijn eigen ruiten ingooide.

Toen ben ik met net zoveel plezier in het tweede gaan voetballen. Het eerste van EBOH werd overtuigend kampioen, maar met het tweede hadden we ook een mooi seizoen, waarin we uiteindelijk via de nacompetitie promoveerden. Ook daar kwam er flink wat emotie los bij een aantal spelers. Toch heb ik besloten om weer terug te keren naar DFC, omdat dat toch echt mijn clubje is.” Loos is een van de twaalf nieuwkomers bij DFC. In de voorbereiding speelde hij wisselend in de verdediging en op het middenveld. Ook droeg hij al een aantal keer de aanvoerdersband.

,,We hebben veel nieuwe spelers, dus we hebben in de voorbereiding veel dingen uitgeprobeerd. We hebben ook veel oefenduels gespeeld, dus ik vond de voorbereiding best pittig. Mijn geest is nog jong, maar fysiek merk ik wel eens dat de jaren beginnen te tellen. Gelukkig heb ik al acht jaar geen zware blessure gehad, dus dat hoop ik zo te houden.” Loos ziet het voetbal vooral als een mooie manier om samen lol te maken. ,,Ik heb voetbal altijd heel leuk gevonden, maar het is nooit echt mijn allergrootste passie geweest. Die ligt in het reizen en in mijn werk. Ik ben 48 uur per week jongerenwerker in Berkel-Enschot en Dordrecht. Daarnaast ben ik al jaren erg druk met de creatieve platforms Woorden Worden Zinnen en Paginagroots.

Dat doe ik samen met mijn maatje Elten Kiene. Het is mooi om te zien hoeveel mooie dingen we al hebben bereikt de afgelopen acht jaar, maar we hebben nog genoeg mooie ideeën voor de toekomst.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

7-tegen-7 onder leiding van Kees en Arie Schalk bij FC Lisse al jaren topmodel

Lisse draait al jaren met succes een interne 7-tegen-7 competitie. Tien teams spelen op regelmatige basis met dik plezier...

Remco Hartland is van de oplossingen als scheidsrechter coördinator bij SV Hillegom

Zorgen dat er bij elke wedstrijd een scheidsrechter staat: Remco Hartland heeft bij SV Hillegom niet de makkelijkste en...

Jaap van Duijn fluit nog altijd zijn wedstrijden bij VV Katwijk

Hij is al meervoudig opa en gepensioneerd, maar Jaap van Duijn (70) fluit nog elke zaterdagmorgen zijn wedstrijdje als...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.