HVC’10 gaat al liggen voordat het geslagen is

0
91

Kees Tol effent met vijf treffers de weg naar een 7-2 winst van Spijkenisse. Een dag voor het treffen jammerde de tegenstander HVC’10 openlijk over het feit dat de datum van het bekerduel ongelukkig was gekozen. Spijkenisse trok zich niets aan van de besognes bij de opponent en won onbedreigd met 7-2 (3-0).

Aanvaller Kees Tol lijkt zijn ritme te hebben gevonden en werd met vijf treffers de man van de wedstrijd.

Uitgerekend op de wedstrijddag van de eerste ronde om de KNVB-beker. Die toch al in september werd vastgesteld, planden de verantwoordelijken de traditionele surprisedag van HVC’10. En zij deden tevergeefs een beroep op opponent Spijkenisse om de wedstrijddag te verzetten. De groen-witten konden geen concessies doen. Dit omdat eigen perikelen opgelost moesten worden. Om de neerwaartse spiraal van de afgelopen weken met drie competitienederlagen op rij te stoppen. De gasten uit Hoek van Holland kondigden aan dan met een fantasie-elftal te verschijnen dat bij voorbaat kansloos was. ‘Het werk gaat voor het meisje’, zullen we maar zeggen. Ook al is de betekenis inmiddels door de tijd achterhaald.

Het werd op het sportpark Jaap Riedijk inderdaad een spel tussen kat en muis. Het gehavende HVC’10 weerde zich wel naar vermogen. En trachtte door inzet het tekort aan voetbalvakmanschap te verbloemen. Spijkenisse toonde zich heer en meester en bezorgde de uitstekende doelman Vincent Madern handenvol werk. Doelman Michael Termijn leek van een vrije middag te genieten. Want hij kreeg pas in de twintigste minuut voor het eerst de bal in de handen. Daarvoor besliste Kees Tol al de wedstrijd. Na tien minuten spelen bolde het net voor het eerst. En 8 minuten later trof de gretige Volendammer weer het doel: 2-0. De opgerukte Yassire Hamdani trof drie minuten voor de rust nog het doel. Zodat de welkome overwinning de Spijkenissers niet meer kon ontgaan.

Hoopvol

Het vertoonde spel voor de thee zal trainer Peter Wubben tot tevredenheid hebben gestemd. Ook na de pauze speelden zijn mannen zeer acceptabel voetbal en bouwden de voorsprong via Kees Tol en Jazzy Adams naar 5-0 uit. En, toch sloop de nonchalance weer af en toe in het spel en bood de gasten de kans de eindstand van dragelijke cijfers te voorzien. HVC’10 verschalkte doelman Michael Termijn twee keer in de slotfase en mocht daardoor met opgeheven hoofd de feestende collega’s mededelen bepaald niet te zijn afgegaan. Spijkenisse proefde het zoet van de overwinning weer en kijkt vol goede moed naar de nakende uitbeurt in de competitie in Barendrecht tegen Smitshoek.

Spijkenisse-HVC’10 7-2 (3-0). 10′ en 18′ Kees Tol 1-0 en 2-0, 42′ Yassire Hamdani 3-0, 53′ Kees Tol 4-0, 65′ Jazzy Adams 5-0, 74′  Badr Ben Mohammed 5-1, 79′ en 81′ Kees Tol 6-1 en 7-1, 86′ Dave Kram 7-2.

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem (46′ Jazzy Adams), Jesse Luijkx, Justin Tromp, Danny Groos, Adam El Fazazi (63′ Rephendry Amsterdam), Marvin van der Pluijm (79′ Stefano Goncalves), Demi Gosepa, Felino Jardim, Kees Tol.

HVC’10: Vincent Madern, Tom van Anraad, Kaya van de Bos, Bjorn van Dijk, Jim van Dijk, Emiel Feitsema, Dave Kram, Jesper Werbout, Scott Kraan (70′ Davey van Leersum), Badr Ben Mohammed, Robin van den Bos.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Peter Vreeswijk leidde een prima wedstrijd en hield alle kaarten op zak. Aantal toeschouwers: 150.