Wesley Heeren wil met een kritische blik op zijn eigen prestaties en die van het elftal promoveren met VV Nieuwland

0
332
Wesley Heeren-VV Nieuwland

Wesley Heeren voetbalt al vrijwel zijn hele leven bij VV Nieuwland. Hier speelt hij momenteel in het eerste elftal. Dit elftal staat op de derde plaats op de ranglijst met één wedstrijd minder gespeeld. Hierom hoopt het Heeren komend seizoen te promoveren naar de derde klasse.

Even voorstellen
Wesley Heeren is 22 jaar oud en woont in Middelburg. In het dagelijkse leven is hij werkachtig op een gastanker. Hierdoor is hij de ene week thuis en de andere week aan boord. Dit zorgt ervoor dat hij helaas geregeld wedstrijden en trainingen moet missen. Hier baalt hij erg van want hij vindt het heerlijk om te voetballen. Verder vindt Wesley het erg leuk om op stap te gaan met zijn vrienden.

Carrièreverloop
Toen Wesley vijf jaar oud werd begon hij met voetballen bij VV Nieuwland. Hiervoor was hij ook altijd al op de club te vinden, omdat zijn broer en vader hier ook speelde. “Mijn vader is nagenoeg mijn hele carrière bij Nieuwland mijn trainer geweest en later toen wij naar groot veld gingen was hij altijd de iets te eerlijke vlagger. Dat heeft nog wel eens voor heftige discussies gezorgd.” Op vijftien -jarige leeftijd maakte Wesley zijn debuut in het eerste elftal en sinds dien is hij niet meer uit de selectie weggeweest. Wel is hij nog een half seizoen naar VCK 1 gegaan samen met Huib Meerman, de vader van zijn toenmalige Jo19-1 trainer Aloys Meerman. Toen corona kwam miste Wesley toch de gezelligheid bij VCK en besloot hij terug te keren op het oude nest.

Huidige seizoen
Het huidige seizoen verloopt uitstekend voor Nieuwland. “We staan nu op de derde plek met één wedstrijd minder gespeeld dus als we die winnen staan we weer op de tweede plek. Dat is een fantastisch uitgangspunt. Achteraf had er meer in gezeten en hadden wij meer moeten profiteren van de misstappen die Krabbendijke heeft gezet. Ondanks dat denk ik dat we ook kritisch naar onszelf moeten blijven kijken en dat je voorafgaand aan dit seizoen hier voor zou tekenen en we zijn er nog niet!”

Ambities
Verder hoopt Heeren met Nieuwland te promoveren naar de derde klasse, om hier vervolgens te handhaven. “Als wij 100 % geven en vechten voor elkaar zijn we heel lastig te verslaan. We hebben een hele sterke selectie, maar helaas zijn er een aantal die varen of die onregelmatig werken. Hierdoor zijn ze er af en toe niet op de zaterdag of kunnen ze weinig trainen. Dat is erg zonde, maar helaas werk gaat tenslotte nog altijd voor. Verder denk ik dat we met de nodige versterkingen die wellicht gaan komen een team hebben dat leuk mee kan doen in de derde klasse volgens seizoen.”

Doelstellingen
Op persoonlijk vlak wil Wesley graag nog iets fitter worden en niet meer op stap gaan op de vrijdagen. Dit is hem namelijk een aantal keer slecht bevallen. “Ik weet dat het niet mijn schuld is. Ik wil geen namen noemen maar mijn teamgenoot Jethro Meerman nam mij altijd mee opstap op vrijdag avond en dat was zaterdag middag dan goed te zien. Ik speelde vooral tegen mezelf dus dat vrijdag avond stappertje zit er niet meer in!”

Hoogte-en dieptepunten
Net als ieder voetballer heeft Heeren in zijn carrière vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten beleefd. Hierin gaat zijn dieptepunt samen met zijn hoogtepunt. Het was voor hem namelijk prachtig om in de D-junioren de bekerfinale te spelen tegen vv Philippine. Er was toen veel publiek aanwezig, maar de wedstrijd resulteerde helaas in een verliespartij, waardoor dit tevens een dieptepunt is. Een ander hoogtepunt was het kampioenschap dat Heeren behaalde in de JO19 onder leiding van Aloys Meerman & Jacqueline met zijn vader als vlagger. “Dit was fantastisch om mee te maken!”

Klik op Nieuwland voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Nieuwland voor meer informatie over de club.