Club van de Week- Sonny Noordermeer maakt met DBGC een mooie ontwikkeling door

0
388
Sonny Noordermeer -DBGC

Sonny Noordermeer begon op zijn zesde met voetballen bij DBGC. Hier debuteerde hij op zijn zestiende in het eerste elftal en is hij inmiddels bezig aan zijn achtste seizoen in de selectie. Volgens Noordermeer presteert het elftal momenteel wisselvallig, maar maakt het ondanks dat een mooie ontwikkeling door.

 Huidig seizoen
In de eerste seizoenshelft presteerde het elftal goed. Ze stonden in de winterstop gedeeld bovenaan, wat in de ogen van Sonny zeker verdiend was. Het elftal beschikte bijna wekelijks over een volledig fitte groep en speelde aan de bal met vlagen leuk voetbal. Ook bij balverlies vocht het elftal als een stel hongerige leeuwen om zo snel mogelijk de bal terug te veroveren. “Vooral dat laatste maakte ons in de eerste seizoenshelft heel sterk als team. We trokken ook in mindere wedstrijden de overwinning vaak naar ons toe en het geluk was aan onze zijde. Na de winterstop hebben we het moeilijker. We hebben te maken een aantal (langdurige) blessures en door diverse andere redenen missen we soms spelers op de zaterdagen. Daarnaast winnen we onze wedstrijden moeizamer dan voor de winter. Al met al staan we momenteel op de vierde plek en hebben we nog zicht op plek drie en de nacompetitie. We gaan er de komende wedstrijden in ieder geval alles aan doen om de nacompetitie te halen, waardoor we nog een aantal mooie wedstrijden mogen gaan spelen. Ik denk dat we sowieso trots kunnen zijn op de ontwikkeling die we door hebben gemaakt. Drie seizoenen geleden waren we een degradatiekandidaat en op dit moment draaien we bovenin mee en hopen we de nacompetitie te halen voor promotie.”

Persoonlijke ontwikkeling
Op persoonlijk vlak heeft Noordermeer het gevoel dat hij momenteel bezig is aan één van zijn betere seizoenen in de selectie. Hij is al het hele seizoen fit en zorgt als middenvelder vooral voor het aanjagen/ druk zetten en voor de balans op het middenveld. “Mede doordat ik dit seizoen fysiek fit ben, merk ik dat ik dit vaak de hele wedstrijd vol kan houden. Daarnaast probeer ik mijn teamgenoten mee te nemen in mijn fanatisme en ze scherp te houden in bijvoorbeeld het druk zetten. ”
Ook had Noordermeer voorafgaand aan dit seizoen een aantal ontwikkelpunten. Dit was voornamelijk zijn spel in balbezit. “Ik merk dat ik nu een stuk rustiger en comfortabeler aan de bal ben dan een jaar geleden. Op trainingen zoek ik bijvoorbeeld veel meer de situaties op waar ik in het midden kom te staan en ik gedwongen word de bal op te eisen en snel te handelen. Ik ben mijn teamgenoten en de staf ook dankbaar dat ik mezelf hier steeds verder in kan ontwikkelen.”

Hoogte-en dieptepunten
Net als ieder voetballer heeft Noordermeer in zijn carrière vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten beleefd. Hierin is zijn dieptepunt voornamelijk het seizoen 2019/2020, ook wel het Corona seizoen. Het elftal speelde het hele seizoen degradatievoetbal en verloor bijna elke week. “Ik kan slecht tegen mijn verlies en als je wekelijks verliest doet dat ook wat met het plezier in het spelletje. Het seizoen werd vroegtijdig gestopt door Corona en dat is denk ik onze redding geweest.”

Uiteraard denkt Sonny liever terug aan zijn hoogtepunten. Hierbij springen er twee momenten uit voor hem. Eén daarvan is het kampioenschap in de derde klasse. “Het is niet iedereen gegeven om kampioen te worden in een eerste elftal. Ik had het geluk dat ik in mijn eerste seizoen in de selectie direct kampioen mocht worden. De wedstrijd, het kampioensfeest en de weken dat je naar het kampioenschap toeleeft zijn echt mooie momenten. Het jaar na het kampioenschap haalde we nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. In de eerste ronde versloegen we over twee wedstrijden Roda Boys en aansluitend aan de thuiswedstrijd vierden we als club het 60-jarig jubileum met een prachtig feest. Helaas was in de finale van de nacompetitie Nieuw-Lekkerland te sterk voor ons. De nacompetitie spelen en de finale halen was een hele prestatie van ons. De wedstrijden en de sfeer om de wedstrijden heen zijn herinneringen die ik niet snel zal vergeten. ”

Toon Buijs
Binnen DBGC heeft Noordermeer het erg naar zijn zin, omdat het volgens hem een warme dorpsclub is waar het ‘ouderwetse’ verenigingsleven nog terug te zien is. Hij hecht veel waarde aan de sociale contacten, gezelligheid, de biertjes en het slappe kletsen binnen de club. Verder heeft Sonny veel respect voor alle vrijwilligers van DBGC. Echter is Toon Buijs in zijn ogen de echte uitblinker. “Toon is al vanaf de oprichting van de vereniging vrijwilliger en hij zet zich al jaren elke dag in voor de vereniging. Je kan wel zeggen dat Toon een echte clubman is en daar heb ik respect voor.”

Klik op DBGC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op DBGC voor meer informatie over de club