“Wennen aan het zaterdagvoetbal”

0
875
bart de koning

NAC-supporter Bart de Koning; we hadden geen andere keus

Voor de sierlijke linkspoot De Koning zijn UVV en NAC Breda beiden belangrijk in zijn leven. De 25-jarige aanvoerder is er tegenwoordig iedere thuiswedstrijd met zijn maten op de tribune in Breda te vinden, maar bracht er ook een groot deel van zijn jeugd door als speler. De IT’er uit Ulvenhout kijkt met genoegen op zijn NAC tijd terug en zal komend seizoen op zaterdag actief zijn bij zijn UVV. De zondag tak is verleden tijd.

“Ik ben begonnen bij UVV en op mijn twaalfde heb ik de stap naar de jeugd van NAC gemaakt. Daar heb ik toen één seizoen gespeeld en ben daarna bij v.v. Baronie gaan voetballen omdat ik op hetzelfde niveau wilde blijven spelen. Na drie seizoenen bij Baronie te hebben gespeeld, heb ik de stap naar NAC weer terug gemaakt en heb toen in de B2 en B1 gespeeld. Ik heb het bij NAC altijd naar mijn zin gehad. Mooie dingen meegemaakt zoals toernooien in het buitenland met als hoogtepunt het toernooi in Zwitserland. Na deze 2 seizoenen ben ik weer terug naar Baronie gegaan. Daar raakte ik het plezier kwijt en ben ik uiteindelijk weer bij Uvv’40 beland,” aldus de sympathieke middenvelder, die als linksbuiten gescout werd door NAC.

“Na een aantal seizoenen ging ik steeds een positie naar achteren waardoor ik uiteindelijk op de linksback positie belandde. Sinds ik terug ben bij Uvv’40 speel ik op het middenveld. Op die positie kom ik het beste tot mijn recht.”

UVV naar de zaterdag met veel jongeren -hoe is dat voor jou?

“De stap naar de zaterdag sprak mij wel aan, uiteindelijk hadden we ook geen keus omdat we op de zondag geen selectie rond konden krijgen. (van de Zondag bleven over; keeper Jorg Feskens, Nick Mertens, Bart de Koning, Lucas Umar en Sebastian Tabak die uiteindelijk de overstap naar de Zaterdag maakten red.) Omdat we een erg jong team zijn, is het niet alleen aan mij maar ook aan mijn leeftijdsgenoten de taak om de jonge gasten van het team te sturen en ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk wennen aan het seniorenvoetbal. Dat is een stuk fysieker en spelen de tegenstanders wat slimmer,” zegt De Koning die dit seizoen met de nieuwe jonge trainer Niels van Dongen te maken krijgt.

“Het is voor mij wel wennen om een trainer te hebben van dezelfde leeftijd. Eerlijk gezegd zag ik dat in het begin niet zitten, maar ik heb het een kans gegeven. Aan het eind van het seizoen kan ik pas zeggen wat ik er uiteindelijk van vond.”

Wat verwacht je van deze competitie?

“Ik verwacht dat komend seizoen erg leerzaam zal zijn. We spelen tegen tegenstanders die al langer op de zaterdag voetballen en die meer ervaring hebben. We zullen de eerste weken nog erg zoekend zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat alles goed komt. Ik vind dat er in dit team veel potentie zit.”

Ras voetballer en stylist Bart de Koning in de 4e klas zaterdag- dat blijft bijzonder!

“Op dit moment zit ik goed op mijn plek bij Uvv’40, maar ik sta er altijd voor open om hogerop te spelen.” besluit de man die dit jaar broer Tom treft als ploeggenoot op Sportpark Jeugdland.

Klik op UVV’40 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op UVV’40 voor meer informatie over de club.