Mo Pala : de motor van PCP

0
257

  “Ik speelde in Libanon op een hoog niveau in de jeugd”

Dat PCP (noodgedwongen)de overstap van het zondagvoetbal naar de zaterdag moest maken, maakt voor Mo Pala niets uit. De 24 jarige Mohammad Alsaadi die van Palestijnse afkomst is en werd geboren in Syrie speelde in zijn jeugd in Libanon en vluchtte een aantal jaren geleden naar Europa. Op sportpark ‘De Lage Kant’ staat hij bekend als Mo Pala.

“ Op mijn 16e ben ik naar Nederland gevlucht voor een beter leven en toekomst. Het was een familiebeslissing en ook hier voetbalde ik al snel.In 2016 heb ik bij Vv Barca gevoetbald in Breda, en ik maakte deel uit van de Voetbal Academie: Sterren van morgen. Daar viel ik op en ben toen naar Kozakken Boys gegaan. Heb daar een jaartje gevoetbald in de A1 en met het 2de elftal.

In dagelijkse leven werk ik fulltime, ernaast hou ik me bezig met sporten zoals zwemmen, voetbal en hardlopen. In 2019 maakte ik de stap naar PCP naar  het 1ste team en toen was ik nog maar 19 jaar. Sindsdien speel ik in het eerste.”

Je bent een multifunctionele middenvelder ?

“Ik heb bij PCP op bijna alle posities gespeeld. Alle trainers bij PCP hebben mij op meerdere posities gezet. Heb op rechts en links half gestaan, centraal middenvelder ook. Paar andere wedstrijden speelde ik rechtsback en rechtsbuiten Ben eigenlijk een middenvelder die heel hard werkt, ze noemen mij de PCP motor omdat ik 90 minuten op het veld blijf lopen. Ik ben te gretig om aan de bal te komen. Ik ga graag duels in en ballen afpakken. Ik geef en gaf 100% bij de club en voetbalde altijd heel graag om iedere wedstrijd 3 punten te kunnen pakken en het bestuur en mijn trainer blij te maken. Het ging me altijd om het winnen.

Jullie zijn nieuw in de 4e klasse zaterdag- Kan PCP een rol van betekenis gaan spelen met de technische spelers in de ploeg !

“In het algemeen blijft de selectie bijna hetzelfde maar er zijn wel basisspelers weg gegaan.  (Zerouali, Colkin, Keate, Veth, Karabacak en Sleziak vertrokken red.) Maar we hebben nu een sterk team met een goede en sterke mentaliteit en iedereen mag elkaar bij PCP. De stap van zondagvoetbal naar zaterdag is puur om zoveel mogelijk PCP leden op 1 dag te laten voetballen. Meer het gevoel hebben van dat we 1club zijn zodat er meer mensen komen kijken en dat de jeugd ook naar het eerste blijft kijken. Zo kan de jeugd ook sneller aansluiten bij het eerste. Er gaat ook een nieuwe JO18 starten dit seizoen op zaterdag en wij willen dat deze jongens zo snel mogelijk doorgroeien. Om uiteindelijk bij het eerste te kunnen komen en meer van hun voetbal te laten zien.

Het is wel fijn voor iedereen dat het nu zaterdag wordt in plaats van zondag. Veel spelers van ons konden eigenlijk alleen op zaterdag voetballen vorig seizoen. Daarom was het een beetje onstabiel om genoeg man met kwaliteit te hebben op de zondagen. Hopelijk gaan we een mooi seizoen meemaken en we kijken altijd om ergens in de top 4 te eindigen,” zegt PCP’s motor.

Klik op PCP voor de laatste artikelen over de club.
Klik op PCP voor meer informatie over de club.