Weloverwogen terugkeer Roy van Gils op oude nest bij Steenbergen

0
450
GVDB7778- 1

Na zeven seizoenen keerde Roy van Gils in de winter van 2022 terug bij Steenbergen. Hij hield er een half seizoen, nadat hij was gestopt bij Cluzona, zijn conditie op peil en besloot definitief de overstap te maken naar de vierdeklasser waar hij ooit begon te voetballen. Daar wil hij dit seizoen proberen om een prijs te pakken en wellicht een stap omhoog te maken.

“Dat is wel de intentie inderdaad toen ik besloot om terug te keren. Maar ik wist ook heel goed waar ik aan begon. Ik heb natuurlijk jarenlang op een hoger niveau gespeeld en dan moet je incalculeren dat je qua niveau soms even moet schakelen. We hebben een hoop jonge gasten in de selectie, maar ik denk zeker dat deze groep absoluut derde klasse waardig. Alleen zullen we daarvoor wel elke wedstrijd scherp en alert moeten zijn, want anders kan je zomaar tegen een paar zeperds oplopen. En dat hebben we tegen Tholense Boys en NOAD’67 onder meer gedaan.”

Van Gils begon in de jeugd van Steenbergen en maakte op zijn twaalfde de overstap naar de jeugdafdeling van RKSV Halsteren. Tot zijn eenentwintigste speelde hij in het geelzwart om toen we terug te keren bij de club uit zijn woonplaats. Een uitdaging bij de zaterdagafdeling van Halsteren deed hem weer terugkeren en werd er onder andere kampioen in de vierde klasse. Het noodlot sloeg er echter ook keihard toe toen hij tegen Krabbendijke zijn kruisband afscheurde. “Een jaar lang revalideren volgde en in die periode werd ik voor de derde keer gevraagd door tweedeklasser Cluzona. De kans om na een goede revalidatie op een hoger niveau te kunnen spelen die wilde ik mezelf niet ontnemen. Alleen werd het niet wat ik ervan had gedacht en gehoopt.”

Na een maand of acht, ging hij opnieuw door zijn knie en werd een deel van zijn meniscus weggehaald. “Ik was er op een gegeven moment echt klaar voor en had minuten nodig om die laatste stap te maken. Maar die bleven uit en toen heb ik besloten om er te stoppen en terug te keren bij Steenbergen om daar te gaan meetrainen. Uiteindelijk vroegen ze of ik niet als speler wilde terugkeren en dan de selectie van de nodige coaching en ervaring te voorzien. Dat vond ik wel een interessante gedachte en zodoende heb ik de stap tot een terugkeer definitief gemaakt.”

De ervaren Steenbergenaar is nu één van de ervaren krachten in een voornamelijk erg jonge selectie. “Maar het is vooral ook een heel leergierige groep. Die jongens willen echt, maar moeten nog veel leren. Slimheid, fysiek op de juiste momenten gebruiken en af en toe écht tot het gaatje durven gaan. Dat zijn zaken die je nodig hebt wil je met Steenbergen dit niveau ontstijgen. Ik heb het doel om het hoogste te halen en dan denk ik zeker dat een klasse hoger erin moet zitten.”

Maar dan moet iedereen in de ogen van de routinier wel wekelijks scherp zijn. “Zonder meer! De club wil over een aantal jaren de stap omhoog maken en dat is interessant om een voortrekkersrol in te spelen op het veld. Naar de derde en wellicht daarna nog tweede klasse dat zou wel heel mooi zijn om nog mee te maken. Als teams zelf voetballen, dan spelen we dit seizoen goed mee. Maar je moet ook af en toe zelf het spel durven en kunnen maken en ook moet het ‘lieve’ er soms nog vanaf. Daarin moet het over de gehele lijn nog beter. Als dat lukt én wanneer we constanter worden, dan zie ik ons zeker erg ver reiken dit seizoen.”

Klik op VV Steenbergen voor de laatste artikelen over de club
Klik op VV Steenbergen  voor meer informatie over de club.