Weken van de waarheid voor VELO en Mike Das

0
210
mike-das-velo

Met een periode op zak en strijdend voor het kampioenschap, kunnen er in de laatste weken van het seizoen voor VELO zomaar nog een hoop mooie dingen gaan gebeuren. Verdediger Mike Das is er in ieder geval alvast klaar voor: “Het gaat echt spannend worden!”

Spanning die ze bij de eersteklasser uit Wateringen toch vooral zelf hebben gecreëerd. Met goede resultaten welteverstaan. “Ik denk dat niemand dit vooraf had durven dromen. We hebben best veel nieuwe gasten, een jonge groep, maar dat pakt fantastisch uit. De sfeer is goed en de prestaties natuurlijk ook.” Vooral dat laatste, helpt altijd mee, weet ook de 22-jarige Das. “Het is één team, op en buiten het veld. Meer dan vorig jaar.”

Profdroom
Met een gemiddelde leeftijd die rond de 25 ligt, voelt de inwoner van Wateringen zich inmiddels weer helemaal thuis. “Ik ben begonnen bij VELO in de F12, toen ik vijf of zes jaar oud was. Na twee seizoenen bij ADO Den Haag, in de JO16 en JO17, kwam ik weer terug.” Sneller dan gepland, vertelt hij. “Een gebrek aan plezier. Ik kwam in een nieuwe lichting, dat liep het eerste jaar niet echt en in de JO17 was dat eigenlijk een beetje hetzelfde. De sfeer was niet top en ook de minuten werden minder. Dan zit je in de bus naar Twente, voor nul speelminuten…” Na driekwart seizoen, hield Das het voor gezien en keerde hij dus terug op het oude nest. “VELO was eigenlijk alles wat ik in die tijd gemist had. Je kent iedereen en het is gezellig, dat is me heel goed bevallen.”

Spijt om zijn profdroom vroegtijdig te laten varen, heeft de centrale verdediger dan ook niet. “Met al die bekenden om je heen, komt de zin om te voetballen dan vanzelf weer terug. Op donderdagavond lekker blijven hangen, een muziekje, wedstrijdje kijken.” Kortom, de lach op zijn gezicht is er weer helemaal. “Qua faciliteiten, de uitjes, alles wordt hier voor je geregeld. Dat is echt een pluspunt van VELO.” Helemaal nu hij zelf, speler is van het vlaggenschip. “Ik stond vroeger altijd langs de lijn te kijken, toen nog op zondag. In de D1 met lootjes langs de deuren, kreeg je een paar consumptiebonnen en ging je vervolgens kijken bij het eerste en zelf een balletje trappen. Nu loop ik hier.”

Scherp houden
Al duurde dat nog wel even, vertelt Das. “Dit is nu mijn tweede seizoen. Ik begon in het tweede, maar mocht na corona bij het eerste mee gaan trainen. Eerst als rechts- of linksback, nu centraal achterin.” Op die plek doet de jongeling overigens meer, dan alleen maar verdedigen. “Opbouwend sterk, leiding proberen te geven en iemand die weinig overtredingen maakt. Afgelopen week kreeg ik pas mijn eerste gele kaart.” Toch zou Das best een plekje naar voren willen schuiven, zoals in zijn tijd bij ADO Den Haag. “Achterin is leuk, maar ik zou graag als middenvelder meer betrokken willen worden bij het spelletje. Acties maken en naar die goal.” Maar voorlopig moet hij dus als slot op de deur, zorgen voor dat kampioenschap.

“Die periodetitel is mooi, toch blijft ons doel om kampioen te worden. Dat we hier nu staan, is al een prestatie op zich. Als je dan zo dichtbij bent, moet je er natuurlijk ook vol voor gaan.” Met de bovenste ploegen nog altijd kort op elkaar, kan ieder klein misstapje dodelijk zijn, beseft ook Das. “We krijgen te veel goals tegen uit standaardsituaties, we moeten elkaar daarin echt negentig minuten lang scherp houden.” Als dat lukt, kunnen het nog wel eens een paar heel mooie weken gaan worden. “Het is natuurlijk wel in de groep gegooid, dat we willen gaan voor dat kampioenschap. Het leeft echt!” De allrounder wil dan ook maar één ding: “Met VELO naar die vierde divisie.” En het vertrouwen dat het kan lukken, is groot. “Als we dit volhouden, gaat het nog spannend worden!”

Klik op VELO Wateringen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VELO wateringen voor meer informatie over de club.