0
204
Spirit - De Alblas
Bron: René Bitter

Spirit heeft zaterdag geen goed gevolg kunnen geven aan het spelbeeld tegen koplopers Oranje Wit en IFC. Met maar liefst 5 invallers pakten de Ouderkerkers 2 weken terug een punt bij IFC en verloor het de week ervoor pas in de blessuretijd van Oranje Wit.

Ondanks dat ene punt gaf dat vertrouwen voor het verloop van de competitie, waarin ce club moet vechten voor lijfsbehoud in de 2e klasse, maar afgelopen zaterdag wist de ploeg van Richard van Cappellen geen vuist te maken tegen De Alblas. Op bezoek bij de promovendus leed de Ouderkerkse ploeg een 4-1 nederlaag.

Spirit kwam met een fitte selectie naar Alblasserdam, maar miste nog steeds een aantal
spelers. Sean Luthart was er niet bij. Net als vorige week stond Aart Labee (37) tussen de
palen. Op het middenveld startte Daniel van der Zwan en Timme van Hof naast aanvoerder
Niels de Vries. Cris de Jong, Eric Jansen en Ruben de Vries begonnen (nog niet wedstrijdfit)
op de bank. In de voorste linie was Ruben Slooff weer terug. Hij startte vanaf de linkerkant
en Tjerk de Kogel kwam van rechts. Lukas Bos stond in de punt van de aanval.

Zonder goede kansen te creëren hield Spirit het eerste deel wel stand, maar moest toezien
dat de thuisploeg vanaf de penalty stip op voorsprong kwam (1-0). In het vervolg was Lukas Bos met een kopbal op de lat dichtbij de gelijkmaker. De wedstrijd werd in het eerste kwartier van de 2e helft beslist. Nog niet iedereen stond weer langs de zijlijn toen De Alblas de 2-0 op het scorebord zette. Spirit antwoordde snel. Ruben de Vries gaf een slim passje en Ruben Slooff scoorde de 2-1.

Maar de aansluitingstreffer gaf Spirit geen vertrouwen. De Alblas maakte daar gebruik van
en bouwde de voorsprong binnen 10 minuten uit naar 4-1. Spirit speelde de wedstrijd niet met 11 man uit. Lukas Bos kreeg 2 keer geel en moest vroegtijdig naar de kleedkamer. Door de nederlaag van Spirit zakten de geel-witten nog verder in de degradatie zorgen. Pelikaan won met 0-2 bij Streefkerk en staat nu op plaats 9, nog steeds een plaats dat nacompetitie betekent aan het eind van het seizoen.

Spirit staat nu in punten gelijk met cvv Zwervers (1-3 zege bij Alexandria’66) en De Zwerver (0-6 verlies tegen Spartaan’20). De 3 ploegen hebben een buffer van 5 punten ten opzichte van hekkensluiter Streefkerk. De onderste 3 ploegen degraderen rechtstreeks.
Rijsoord (2-1 nederlaag bij IFC) staat op de onderste ‘veilige’ plaats. Het verschil met Spirit is 5 punten. Rijsoord heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

De zorgen bij Spirit groeien gestaag. Het zal snel punten moeten gaan pakken om zich uit de gevarenzone te spelen. Maart zal voor de Ouderkerkers erop of eronder worden. Behalve koploper Spartaan’20 speelt Spirit tegen Pelikaan, Rijsoord en De Zwerver. Met name die laatste 3 wedstrijden zullen cruciaal zijn.

Volgende week sluit Spirit de februari maand af met de thuiswedstrijd tegen Streefkerk.

Wedstrijdverslag door: Eric de Vendt

Klik op vv Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Spirit voor meer informatie over de club.