162
© RuudVermeer
BRON©: RuudVermeer

Abbenbroek dat na een goede start van de competitie in een flinke winterdip is beland trad aan tegen Rockanje een ploeg die in de competitie wisselende resultaten heeft behaald maar keurig in de middenmoot staat.

Op een lastig bespeelbaar veld was Rockanje de eerste helft de bovenliggende partij, Rockanje besloot hoog druk te zetten wat resulteerde in een aantal kansen, deze kansen werden niet benut en door goed keeperswerk van de Abbenbroek doelman bleef de 0-0 op het scorebord.

Een paar minuten voor het verstrijken van de 1e helft werd vanuit een corner de bal achter Abbenbroek doelman Dennis Vermeer gewerkt.

Na deze goal leek Abbenbroek eindelijk wakker en creëerde nog wat kleine kansjes. De teams gingen de rust in met 0-1.

Trainers Peter Hoek en Marco van Diën veranderde in de rust wat van formatie en brachten Roy Verwijs en Arjan Blaak in de ploeg. De tactische wijzigingen pakte goed uit want op een grote kans vlak na rust voor Rockanje na werd Rockanje niet meer gevaarlijk en stond de verdediging als een huis.

Via een goede vrije trap van Gavin Lo Kioeng Shioe werd de gelijkmaker gemaakt en na een lange bal van de sterk spelende Karim Attsou kopte Roy Verwijs de bal door op de pijlsnelle Euson Hek 1 op 1 met de keeper ronde Euson beheerst af en zo kwam Abbenbroek op een 2-1 voorsprong.

Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en zo pakte Abbenbroek een broodnodige overwinning.

Klik op vv Rockanje voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Rockanje voor meer informatie over de club.