We hebben op beslissende momenten niet de resultaten gepakt dit seizoen’

0
146

OSSENDRECHT – Een goede start van dit seizoen kon door ODIO echter worden volgehouden om mee te strijden voor de topposities in de 4e Klasse A van het zondagvoetbal. Te vaak bleek de ploeg van middenvelder Thomas Jansen niet thuis te geven als het moest.

“Aan het begin van het seizoen wilden we graag in de top-drie eindigen, na een goede start hoopten we zelfs op meer. Maar na die goede start hebben we veel wedstrijden verloren van teams die hoger geklasseerd stonden. Na de winterstop wilden we de draad weer oppakken, toen gooiden blessures en schorsingen roet in het eten waardoor we nu voor de top vijf gaan.

De 22-jarige Jansen, doorgaans rechtshalf, zag een duidelijke rode draad ten aanzien van het lopende seizoen van de Ossendrechters. “De wedstrijden waarin het er echt om ging waren we niet scherp genoeg. De wedstrijd met de vele rode kaarten tegen Meto heeft er flink ingehakt, gelukkig is dit een week of drie later door de KNVB rechtgezet en zijn de lange schorsingen geseponeerd. Het net niet over de streep kunnen trekken van lastige wedstrijden en het weggeven van wedstrijden nadat we op voorsprong gekomen waren, zijn de rode draad door dit seizoen heen geworden.”

VERSCHIL
Sinds zijn zesde speelt hij op Sportpark De Heiloop en het ziet er dit seizoen naar uit, dat Jansen met Odio de beste Brabantse ploeg gaat worden achter vier Zeeuws-Vlaamse opponenten. “De Zeeuws-Vlaamse teams zijn vaak taaie tegenstander waar je niet zomaar overheen walst. Er worden er veel plaatselijke derby’s gespeeld en daardoor zijn de uitslagen zeer onvoorspelbaar. De bovenste teams uit de competitie liggen qua voetbalvermogen redelijk dichtbij elkaar waardoor een winnaarsmentaliteit, beleving en de wil om te winnen belangrijke aspecten zijn. Dat is het grootste verschil naar mijn mening met de 4e Klasse B waarin we voorheen uitkwamen.”

Met een positie in de top-vijf en een geweldig gerenoveerd sportcomplex kijkt Jansen met goed gevoel terug en vooruit. Ondanks dat er qua jeugd voorlopig weinig doorstroming valt te verwachten. “De nieuwe kunstgrasvelden zijn fantastisch, het nieuwe veld voelt goed aan en lijkt veel op echt gras, alleen dan zonder de hobbels en polletjes. Het aantal jeugdspelers is helaas wel aan het slinken bij ODIO. Zo hebben we na volgend jaar geen JO19, dus valt er qua jeugd weinig vers bloed te verwachten. De huidige selectie is nog relatief jong, dus kan zeker nog vier tot vijf jaar redelijk in stand worden gehouden, met af en toe hopelijk een talent dat doorkomt.”

VASTE WAARDE
“Mede door een aantal blessures van een aantal vaste basisspelers, heb ik steeds vaker de kans gekregen om te mogen starten. Na een wat stroef begin omdat ik het vertrouwen miste, gaat het de laatste weken wel lekker, ook omdat ik nu kans krijg op mijn favoriete positie. Dus ik zie het zeker wel positief in hier. Het bevalt uitstekend in elk geval. Ik wil in elk geval de komende jaren een vaste waarde worden en mijn bijdrage leveren om zo goed mogelijk voor de dag te komen.”