Gerrit van der Meer vindt het welletjes en hangt verzorgingstas aan de wilgen

0
178

HOOGERHEIDE – Hij heeft al heel wat spieren gemasseerd, enkels ingetaped en kilometers met de waterzak heen en weer gerend. Maar nu houdt Gerrit van der Meer het voor gezien. Hij hangt zijn verzorgingstas aan de wilgen.

“Aan het eind van het seizoen slinger in mijn fles massageolie de boom in, het is mooi geweest zo. Ik heb het hier bij RKVV Meto zeventien jaar gedaan en ook daarvoor nog twaalf seizoenen bij Cluzona. Het is prima zo, ik ga ‘vakantie’ vieren”, zegt de 73-jarige Van der Meer die in 1988 vanuit het oosten van Nederland neerstreek in Hoogerheide.

Het kantelpunt voor de Meto-verzorger kwam toen hij in januari van dit jaar een knieoperatie moest ondergaan en een nieuwe knie kreeg. Tijdens zijn herstelperiode kreeg hij te maken met hartklachten, waarna een zware open hartoperatie volgde. “Toen dacht ik toch wel eventjes van ‘poeh’, ik ben dat ik er nog ben. Nu wordt het tijd om toch ‘een bietje van de kleinkinders en samen met moeders nog wat te genieten’. Vandaar dat ik de knoop heb doorgehakt er het voor gezien houd. Hoe jammer ik dat ook vind hoor, want het onderdeel zijn van een team en dollen met die mannen dat vind ik geweldig.”

De fysieke ongemakken zorgden ervoor, dat Van der Meer de laatste weken weinig voor zijn cluppie heeft kunnen betekenen. Af en toe kwam hij er even kijken, en tegen het eind van de competitie stond hij weer in aan de massagetafel. “Ik ben heel blij dat ik er überhaupt nog ben. Mijn vrouw heeft me overigens niet gezegd te moeten stoppen, die beslissing heb ik wel zelf genomen. Ik ben nu ook eigenlijk wel op een leeftijd dat het welletjes geweest is. Al is er nog altijd geen opvolger gevonden, maar dat zullen ze wel weten te regelen denk ik.”

Toen Van der Meer jaren geleden in Duitsland woonde ging hij er een cursus sportmassage volgen, waarna hij bij diverse verenigingen actief als verzorger aan de slag ging. Bij METO had men qua verzorging dit seizoen overigens de handen meer dan vol. De ziekenboeg telde enkele langdurig geblesseerden zoals de spelverdeler en de trefzekere spits. “Dat merk je ook in de resultaten. De groep is jeugdig en dan merk je snel wanneer bepalende jongens wegvallen. Dat zie je in de resultaten dan ook terug he. Maar ze doen het hier als club vrij aardig hoor. Het is een mooie groep gasten bij elkaar, dat ga ik zeker missen. Dat potje bier na afloop en de gezelligheid.”

Hoe Van der Meer zijn dagen en vrije tijd gaat invullen, daar heeft hij wel een idee van. “Ik golfde ook een paar keer per week, maar door de gezondheidsklachten is dat nog even niet aan de orde. Maar wellicht straks wel. En dan natuurlijk wandelen, fietsen en af en toe een vakantie boeken. En toch ook wedstrijdjes blijven kijken, want supporter van METO dat zal ik zeker blijven natuurlijk.. Ze gaan me zeker nog langs de lijn kunnen zien.”