Walking Footballers bij Blauw-Wit ‘81 zijn van start!

Blauw-Wit ’81 heeft Walking Football van de grond gekregen. Met succes, plezier en enthousiasme spelen vijftien mannen tussen de 61 en 81 jaar wekelijks een balletje over. Initiatienemers Ad Beerens en Jos van den Hoven hebben hun idee verwezenlijkt en een leuk team samengesteld. 

Wanneer je aan voetbal denkt, denk je in eerste instantie niet aan zestigplussers en wandelen. Toch wordt het aangepaste spel steeds meer aangeboden op verenigingen. Bij Blauw-Wit ’81 zijn ze er nu ook mee begonnen. Een fantastisch initiatief waarmee er toch het door zoveel geliefde spelletje gespeeld kan blijven worden. Walking Football heeft een maatschappelijke bijdrage, naast de verbindende factor in de omgeving draagt het ook bij aan gezondheid. Een mooi initiatief om iedereen te betrekken bij de vereniging. Ad Beerens en Jos van den Hoven zijn samen de grondleggers van het team en hebben een compleet elftal samengesteld.

Dominos_voorjaar2021

Feestelijke start

De teams werden gevormd en er volgden een paar mooie wedstrijdjes. Sjef de Rooij tekende voor het eerste officiële doelpunt en er zouden er nog vele volgen. Uiteindelijk eindigde de match in een mooi 7-7 gelijkspel! De mannen hadden veel bekijks, want de wedstrijdjes trokken gemiddeld méér publiek dan een wedstrijd van Heren 1. Het was gezelligheid troef en menig toeschouwer was verbaasd over de technische kwaliteiten van de krasse zestigplussers. Al met al was het een bijzonder leuke start van dit mooie initiatief met een gezellige “nazit” op het zonnige terras, die naar verluidt al snel een vervolg krijgt. Op korte termijn zullen de mannen beginnen met hun eerste echte training.

Ruimte zat

Toch is er altijd plek voor meer, met 15 heren heten ze nieuwkomers nog altijd van harte welkom. De groei is van het team is ontzettend snel gegaan. Nog maar twee weken geleden plaatste ze een wervende oproep en sinds 27 april stond er al een team op het veld. Het ging bijzonder snel en geeft aan dat er wel degelijk vraag naar is. Eens een voetballer, altijd een voetballer. Leeftijd zou de mogelijkheid op het spelen van het spelletje niet moeten drukken. Walking Football is daarom een goed alternatief om toch te blijven spelen.

StreetCars_voorjaar2021 (1)

Aansluiten

Lijkt het jou leuk om aan te sluiten bij het wandelvoetbal? Kijk dan even of je voldoet aan de criteria en neem contact op met de onderstaande contactgegevens. Dus ben jij 60 jaar of ouder en wil je aansluiten bij het wandelvoetbal van Blauw-Wit’81?  Neem dan contact op met Ad Beerens via 06- 22 29 85 23. Je kunt op ‘t gemak ontdekken of het iets voor je is, want de eerste vier trainingen zijn gratis!

Klik de link voor een recent artikel over Blauw-Wit ’81

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.