Lotte en Manon zijn een superduo bij VV Dubbeldam

0
269

Lotte Schenkel en Manon Kaljee zijn het trainersduo van VV Dubbeldam MO13-1. Samen hebben zij het doel de speelsters optimaal te laten ontwikkelen om, net zoals hunzelf, uiteindelijk ook te kunnen spelen voor de vrouwen 2.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Lotte traint samen met Manon de MO13 van VV Dubbeldam. Zelf is de veelzijdige speelster begonnen op haar zevende bij Oranje-Wit. Na zeven jaar is zij overgestapt naar Dubbeldam, waar ze via de MO17 in de Vrouwen 2 belandde. In 2018 is zij begonnen met het trainen van de MO11-2. Na twee kampioenschappen is ze samen met de meiden doorgestroomd tot het huidige team. Manon is op haar vijftiende begonnen met voetballen, direct bij Dubbeldam. Zij legde dezelfde weg af als Lotte en speelt ook in het tweede elftal van de dames. In 2020 is zij begonnen met training geven.

De laatste wedstrijd van de meiden was een uitwedstrijd tegen Papendrecht. “Thuis hadden we nipt met 0-1 verloren. De meiden waren dus zeer gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen. Dat liet iedereen in het veld ook zien, vechten voor elke bal, elkaar ondersteunen en uiteindelijk verdient gewonnen”, aldus Lotte. Voor haar zijn de woman-of-the-match wel duidelijk. “Dat zijn Bregje en Iza. Deze twee meiden zijn op het middenveld niet moe te krijgen en bleven maar gaan. Samen waren ze goed voor een doelpunt en een assist”, vertelt Schenkel.

De eerstvolgende wedstrijd op het drukke programma van de dames is de uitwedstrijd tegen de oude ploeg van Lotte, Oranje-Wit. Desgevraagd wilt de trainster daarom ook wel een voorspelling wagen. “Een uitwedstrijd tegen de nummer één is altijd lastig. Thuis hebben we met 2-2 gelijkgespeeld. We verwachten een spannende wedstrijd die we dit keer net over de streep hopen te trekken”, aldus de twintigjarige coach.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Als trainster is het een verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de voetballers zichzelf in een veilig klimaat kunnen blijven ontplooien, niet voor niets is dat dan ook het doel van het trainersduo. “Ons doel als trainsters is ervoor te zorgen dat de meiden van O13 met plezier blijven voetballen en zich blijven ontwikkelen zodat ze later net als wij spelen bij de Vrouwen”, aldus Lotte. Waar voor de trainsters de ontwikkeling van de meiden het belangrijkst is, wil je als voetballer natuurlijk spelen voor de prijzen. Dat weten de coaches goed te vertalen: “Dit is het eerste seizoen op een groot veld. Vooraf aan het seizoen lag onze focus op het leren spelen op zo’n groot veld. Nu we uit zeven wedstrijden dertien punten hebben behaald, willen wij gaan voor een plek in de top drie!”, sluit Lotte af.

Klik op Dubbeldam voor het laatste artikel van de club.