VVGZ verliest ook van SVL

0
103

De club uit Zwijndrecht verloor opnieuw, ditmaal van SVL met 2-0, waardoor de ploeg nu afzakt naar de 12e plek in de Eerste klasse. Het beloofde een leuke en spannende wedstrijd te worden, want SVL stond maar een punt boven VVGZ.

SVL begon voortvarend en kreeg al in de 2e minuut een mogelijkheid, waar hands werd gemaakt. Iedereen dacht aan een penalty behalve de scheidsrechter, en dus ging het spel gewoon door. SVL bleef goed voetballen en maakte in de 6e minuut de openingsgoal toen na een steekbal de achterlijn werd gehaald en de trekbal werd door Zwang in eigen doel gewerkt. Vijf minuten later werd Deetman weggestuurd en schoot hij de bal binnen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Even leek het erop dat SVL de teugels wat liet vieren en VVGZ het initiatief nam waardoor het spel zich veel op de helft van SVL afspeelde. Navarro en Alkema waren met een kopbal en een schot dichtbij de gelijkmaker. Tussendoor kreeg de thuisclub wel een grote kans op de 2-0 toen bij een counter het duel werd verloren en een spits voor Kloosterman verscheen, die echter goed redde.

Ook in 2e helft was VVGZ aanvankelijk beter dan SVL maar het verschil zat hem duidelijk in het rendement dat de twee prima spitsen van SVL behaalden.  Tien minuten na de rust werd het 2-0 door Ali Alkan. Hij omspeelde twee verdedigers en schoot van ver raak. VVGZ drong toen behoorlijk aan maar wist de druk niet om te zetten in doelpunten. Er waren kansen voor Navarro en Tucci maar steeds waren de inzetten te slap en wisten ze de prima goalie van de thuisclub niet te passeren.

Vooral in het laatste kwartier maakten de Vogels een moedeloze en krachteloze indruk en probeerde slechts Zwang zijn ploeg nog op te peppen voor een beter resultaat, maar zijn ploeggenoten leken de nederlaag lijdzaam te ondergaan. De thuisclub bleef simpel op de been. Eindstand 2-0.

Zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop voor beide ploegen. VVGZ speelt thuis tegen GRC’14. Voor SVL is de laatste wedstrijd er eentje in Dordrecht, tegen Oranje Wit.