VVAC VR1 eindelijk naar tweede klasse na kampioenschap

0
507
VVAC VR1 Kampioen

De groenwitten promoveren naar de tweede klasse, waar zij al zo lang van dromen. Onder leiding van topscheidsrechter Danny Makkelie won VVAC VR1 zaterdag de kampioenswedstrijd van Asperen VR1 met 3-0.

Na twee coronaseizoenen en een verloren nacompetitiefinale werd VVAC VR1 zaterdag dan eindelijk kampioen in de 3e klasse G. Met overmacht, want de cijfers spreken voor zich: de 17 competitiewedstrijden werden allemaal gewonnen (17-51) en het doelsaldo liegt er ook niet om. Er zijn maar liefst 115 goals gemaakt en het team kreeg er slechts 4 tegen. Het kampioenschap van de VVAC VR1 is dik verdiend. Na de zomer speelt VVAC VR1 dan eindelijk in de tweede klasse op het hoogste regioniveau.

De vrouwenselectie van VVAC VR1 begon zeer gemotiveerd aan het nieuwe seizoen. Na het mislopen van het kampioenschap en de verloren nacompetitiefinale vorig seizoen was het team vastberaden. Het grote doel kampioen worden en promoveren naar de tweede klasse werd vanaf de eerste competitiewedstrijd in de kleedkamer besproken. Week na week liet het vlaggenschip van de vrouwenafdeling zien dat er niemand anders met de titel vandoor zou gaan. Alle tegenstanders uit de competitie kregen in de eerste seizoenshelft een flinke pak slaag. Met een gemiddelde uitslag van 8-0 werd VVAC VR1 lachend winterkampioen.

Om de lange winterstop te overbruggen ging VVAC VR1 op zoek naar wat uitdaging. Ze speelden vier oefenduels tegen teams uit de hoofdklasse en tweede klasse. Hier liet VVAC VR1 zien waar zij thuis horen. De resultaten waren erg goed, want de dames wisten twee wedstrijden te winnen, één eindigde in een gelijkspel en tegen de koploper van de tweede klasse Spirit VR1 verloren de dames nipt met 1-0.

De goede voorbereiding op de tweede seizoenshelft resulteerde in alleen maar overwinningen. Na de winterstop groeven alle tegenstanders zich in, waardoor het in de tweede seizoenshelft iets lastiger werd. Dit resulteerde in minder sprankelend voetbal dan dat de ploeg liet zien in de eerste seizoenshelft. Toch werden alle wedstrijden ruim gewonnen en was het zaterdag 15 april eindelijk zo ver: de kampioenswedstrijd.

VVAC VR1 had aan 1 punt genoeg om kampioen te worden. Op een druk en zonnig sportpark begon onder leiding van niemand minder dan Danny Makkelie de kampioenswedstrijd. Langs de lijn was het druk en hingen een hoop spandoeken. Dat de zenuwen de boventoon voerde was erg duidelijk. Het mooie aanvalsspel kwam niet goed uit de voeten. Toch wist VVAC VR1 drie keer het net te vinden. Na 90 minuten klonk het laatste fluitsignaal van Danny Makkelie en barstte het feest los. De confetti en champagne vlogen door de lucht. Met mooie kampioensshirtjes, bloemen en een groot kampioensdoek werden er talloze foto’s gemaakt. Bij een kampioenschap in de polder bij VVAC VR1 hoort ook een duik in de baggersloot. Nadat iedereen in de baggersloot lag ging het feest nog tot in de late uurtjes door.

Wat een dag, wat een feest. Het kampioenschap is binnen. De groenwitten kunnen niet wachten om na de zomer te spelen in de tweede klasse. Maar eerst nog drie wedstrijden spelen, want de competitie is nog niet afgelopen.

Foto door: VVAC

Klik op VVAC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VVAC voor meer informatie over de club.