VV ‘t Vliegdorp speler Sharlo Galmo trainde in de jeugd met van Robin van Persie en Leroy Fer  

0
647
harlo Galmo-VV t Vliegdorp

VV ‘t Vliegdorp speler Sharlo Galmo is 43 jaar oud en speelde in de jeugd in het Nederlands elftal voor regio teams. Hier heeft hij een aantal mooie wedstrijden mogen spelen. Vanuit hier heeft hij stage mogen lopen bij Feyenoord, waar hij onder andere met Leroy Fer en Robin van Persie trainde.

Even voorstellen
Sharlo Galmo is vader van vier kinderen. Hij werkt als pedagogisch medewerker bij een BSO in Soesterberg en is sinds een paar maanden trainer bij Football Ambition. Hier heeft hij het erg naar zijn zin, omdat hij werkt met spelers werken die één doel hebben, en dat is profvoetballer worden. In zijn vrije tijd vindt Sharlo het leuk om te basketballen, gamen en te dansen. Verder vindt Sharlo het heerlijk om op het voetbalveld te staan. “Ik ben gek op het spelletje, vooral als je spelers om je heen hebt, die het allemaal begrijpen. Voetbal is namelijk een erg simpel spelletje, maar dan moet iedereen het wel begrijpen. Zelfs in de vierde klasse vond ik het nog leuk om te spelen. Het maakt me niet uit op welk niveau als ik maar lekker een balletje kan trappen.”

Nederlands elftal voor Regio teams
Sharlo Galmo begon rond zijn twaalfde met voetballen bij SV Zeist. Hier maakte hij op zijn zestiende zijn debuut in het eerste elftal. Ook speelde hij in de jeugd mee met het Nederlands elftal voor regio teams. “Dit was erg leuk en ik heb hiermee ook een toernooi gespeeld in Luxemburg. Ik kan me nog herinneren dat ik erg goed speelde en dat velen met mij op de foto wilden. Ook heb ik stagegelopen bij Feyenoord, waar ik onder andere trainde met Leroy Fer en Robin van Persie. Na Zeist heb ik gespeeld bij Quick Amersfoort, vv Dalto, Dovo, vv Veenendaal, valleivogels, Patria en momenteel VV Vliegdorp.

Huidig seizoe
Op dit moment staat het elftal van Galmo op een plek waar ze naar eigen zeggen totaal niet thuishoren. Het elftal begon met weinig spelers, maar won toch haar wedstrijden. Verder in het seizoen werd het lastiger door de kleine selectie. “Ondanks de plek waar we staan, ben ik erg trots op het team. Met vlagen spelen we erg leuk voetbal en dat combineren we met veel strijd. “Mijn doel is om in de vierde klasse te blijven, omdat ik vind dat we een ploeg hebben die makkelijk tussen plek vier en acht moet kunnen staan.”

Hoogte-en dieptepunten
Ondanks dat Sharlo het erg goed naar zijn zin heeft bij Vliegdorp baalt hij er op 43-jarige leeftijd nog altijd van dat hij geen profvoetballer is geworden. Naar eigen zeggen heeft het namelijk nooit aan zijn talent gelegen. Wel heeft hij veel hoogtepunten bereikt in zijn carrière. Zijn absolute hoogtepunt was met het Nederlandse regio team. “Ik stond de eerste wedstrijd wissel, maar de speler die op mijn plek stond deed het niet best. Ik ging toen naar de trainers toe, en zei letterlijk: Ik wil niet zeggen dat ik beste ben, maar ik had het beter gedaan. De trainers antwoordde hierop dat ik goed train en dat ik hierom de volgende wedstrijd de kans zou krijgen. Deze kans greep ik met beide handen aan. Ik had een aantal erg goede acties en gaf twee assists. De tegenstanders vonden mij de beste van het toernooi!”

Klik hier voor meer artikelen over VV Vliegdorp
Klik hier voor meer informatie over VV Vliegdor