VV Steenbergen zet vanaf nieuwe seizoen ook de schouders onder G-Voetbal

0
167

‘Voetbal is genieten voor iedereen’. Met die slogan wil men bij VV Steenbergen benadrukken dat ze vanaf komend seizoen ook plaats bieden binnen hun vereniging aan spelertjes met een beperking binnen een eigen G-voetbalteam. Te beginnen bij de jongere jeugd van 7 t/m 12 jaar.

Klaas de Wit en Nico van Schilt liepen blijkbaar al een tijdlang rond met dezelfde gedachte ten aanzien van deze doelgroep én het feit dat men binnen hun eigen voetbalvereniging nog geen G-elftal had. Samen met een aantal enthousiaste leden stak het duo de koppen bij elkaar en gaan ze een afdeling opstarten voor kinderen van 7 t/m 12 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. “Als een van de grotere Steenbergse verenigingen vond ik het eigenlijk best wel vreemd dat wij geen voetbal hebben voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. En Nico liep zonder dat ik het eigenlijk wist ook al langer met diezelfde verbazing rond. Daarop hebben we samengezeten, mensen actief benaderd en enthousiast gekregen en zijn we volop aan de slag gegaan om dat te gaan realiseren binnen VV Steenbergen”, aldus De Wit.

Voetbal is genieten voor iedereen
Bij VV Steenbergen wil men echter niet beginnen met een team voor volwassenen zoals op heel veel plaatsen en bij clubs wel wordt gedaan, maar er wordt bij VV Steenbergen juist ingestoken bij de jeugdige voetballetjes. “In het verleden liepen leden van vv Steenbergen met een beperking soms stuk als ze vanuit de jeugd verder wilden voetballen bij de club. Zo zijn er spelertjes naar andere clubs in de regio verhuisd zoals MOC’17 bijvoorbeeld om daar hun balletje te trappen. Wij willen nu proberen om hier in Steenbergen bij de jongere jeugd te starten en ze van daaruit verder te laten doorgroeien binnen de vereniging.”

Nadat de twee hun ideeën hadden besproken was het zaak om de juiste mensen te benaderen die op hun beurt zeer enthousiast reageerden. De ploeg die de kar gaat trekken heeft al inmiddels de grote lijnen al uitgezet. “We hebben sponsoren bereid gevonden voor shirts, ballen en andere materialen en kleding, we beschikken over een prachtige accommodatie die zich prima leent om deze doelgroep optimaal te laten genieten van het voetbal én we hebben al een man of vier die samen de begeleidingsstaf gaan vormen. In Bart Smit hebben we een enthousiaste trainer/coach gevonden met kennis van de doelgroep. Want Bart werkt als begeleider bij Educura. Dat is een organisatie die kinderen en jongvolwassen helpt met complexe ontwikkelings- en gedragsproblemen. Daar zijn we enorm blij mee dat hij bereid is om de kinderen te gaan trainen en coachen.”

Het idee van VV Steenbergen werd niet alleen binnen de eigen gemeenschap en de club enthousiast ontvangen, ook de KNVB én de gemeente Steenbergen waren enorm positief over het idee. “De KNVB en ook de gemeente hebben ons voorzien van waardevolle tips en informatie. Ook bij andere clubs met een G-team zijn we te rade gegaan. De sportcoach van de gemeente Ivo Boluyt heeft ook zijn medewerking toegezegd en zal ons ondersteunen waar nodig. Het feit dat zoveel mensen enthousiast reageren en meehelpen, van vrijwilligers tot bestuur en van gemeente tot sponsoren, dat zegt me heel veel en doet me ook wat.”

Het lastige is dat men door corona nog niet actief heeft kunnen werven qua spelertjes al is er wel al een prachtige informatieflyer samengesteld. “We weten dat er een behoefte is, maar het is moeilijk om die exact in kaart te kunnen brengen. We willen dan ook iedereen oproepen die zin heeft om te voetballen, of ouders die hun kind met een beperking willen laten voetballen maar tegen zaken aanlopen om zich te melden. Dan gaan we kijken wat we kunnen doen. Wij zijn er in elk geval klaar voor en kunnen niet wachten tot we in het nieuwe seizoen kunnen starten. Wanneer de trainingen starten is afhankelijk hoeveel aanmeldingen er zullen binnenkomen. Het maakt niet uit met hoeveel spelertjes dat is, van start gaan we sowieso. Voetbal moet genieten zijn voor iedereen, dus zéker ook voor deze doelgroep!”

Meer artikelen lezen over VV Steenbergen? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Steenbergen.