Kevin Steenbruggen toonbeeld van clubtrouw bij Herovina

0
143

Over clubtrouw gesproken: Kevin Steenbruggen begint straks aan zijn 22ste seizoen bij Herovina. En hij heeft er nog steeds zin in.

Kevin Steenbruggen is een kind van het dorp. Zijn vader Cor kon ook een heel behoorlijk balletje trappen. Het werd meteen al duidelijk dat Kevin aardig kon voetballen. Het moet dus in 1999 geweest zijn dat hij in het eerste elftal debuteerde. Groot voor zijn leeftijd en al gezegend met een goede techniek. Later combineerde hij dat met een dodelijk schot. Bovendien pikt hij ook koppend zijn doelpunten mee. Er is niet bijgehouden hoeveel doelpunten hij voor zijn Herovina maakte. Het moeten er rond de 250 zijn. Dat wekte interesse bij hoger spelende clubs, vooral aan de overkant van de Waal. Kozakken Boys en Achilles Veen klopten aan maar werden door Kevin Steenbruggen afgewimpeld.

,,Ik werk bij de politie en heb vaak wisseldiensten. Bij Herovina kan ik wel eens een training overslaan en op zaterdag toch gewoon voetballen. Ik was overigens tijdelijk weg bij de politie maar kon het werk niet missen. Nu ben ik weer wijkagent. Dit keer in het Dordtse industriegebied.”

Promotiekansen

Het verhaal van Herovina is inmiddels wel bekend. De ploeg heeft het in de derde klasse vaak moeilijk, in de vierde klasse behoort het tot de titelkandidaten. Dat zal komend seizen bij de nieuwe trainer Marcel Akkerman waarschijnlijk niet anders zijn. ,,Leuk, een keer een volstrekt nieuw gezicht voor de groep. Dat kan heel verfrissend werken”, verwacht Steenbruggen. Hij herinnert zich nog wel het seizoen dat Herovina eindelijk weer eens de stap naar de tweede klasse zou maken. Het is tien jaar geleden. ,,Er stond bij ons een goede groep, maar het ging mis in de finale tegen GDC. Thuis hadden wij het af moeten maken. In Brabant ging het met een 6-1 nederlaag helemaal mis.”

In het seizoen 2019-2020 waren er voor Herovina weer promotiekansen. De ploeg stond in de top-drie toen de competitie in maart door corona werd afgebroken. ,,Ik denk dat er toen opnieuw kans was om rechtstreeks of via de nacompetitie te promoveren.” Op de laatste speeldag destijds in maart, liep Steenbruggen in de topper tegen Asperen nog tegen een rode kaart op. Dat overkwam hem in al die voorafgaande jaren wel eens vaker. Hij kan slecht tegen onrecht en deelt dan ook uit. ,,Het kostte mij drie duels schorsing. Daarom bleef ik dit seizoen in het begin even aan de kant.” Voor zijn medespeler Jesse van Vliet lag de strafmaat rond dat duel hoger. De verdediger moest een jaar aan de kant blijven, maar zijn straf zit er eind augustus op zonder dat hij veel wedstrijden miste.

Klik hier voor meer informatie over Herovina

Klik hier voor meer artikelen over Herovina