VV Steenbergen geeft complex nieuwe impuls voor de toekomst

Het is voor passanten niet of nauwelijks te zien, maar toch gebeurt er met de blik op de toekomst van alles op het sportcomplex van VV Steenbergen. Bij de vierdeklasser zijn momenteel de nieuwbouwwerkzaamheden van acht nieuwe kleedkamers in volle gang.

“Er is de afgelopen tijd hard gewerkt aan de fundering van de nieuwe kleedaccommodaties, dus we liggen wat dat betreft prima op schema. Er worden acht nieuwe kleedkamers gebouwd die in principe in augustus 2021 gereed zouden moeten zijn. Dus dat is vlak voor het nieuwe seizoen, hopelijk kunnen we ze dan ook weer gelijk volop in gebruik nemen”, zegt penningmeester Jasper van Tilburg.

De plannen voor de nieuwbouw bij VV Steenbergen waren er al langer en deze coronaperiode zonder een veelvuldigheid aan activiteiten was prima gelegenheid om zonder veel ‘overlast’ voor de leden de bouwwerkzaamheden te kunnen uitvoeren. “Het enige vervelende is natuurlijk dat we de afgelopen maanden niet of nauwelijks extra inkomsten hebben gehad omdat er weinig te doen was hier. En anderzijds moeten we nu geen mobiele kleedkamers huren, omdat de oude inmiddels gesloopt zijn. Maar dat hadden we overigens graag gedaan hoor, want dat had betekend dat er gewoon kon worden gevoetbald door iedereen.”

Half maart ging het linker gebouw met oude kleedlokalen tegen de vlakte en sindsdien is er door verschillende lokale bedrijven al het nodige werk verzet. De rechter blok blijft staan en die lokale krijgen een nieuwe bestemming. “Toen we met de gemeente eind vorig jaar overeenstemming hadden bereikt, hebben we in Bouwbedrijf Verkaart uit Nieuw-Vossemeer en Madri installatiewerken uit Steenbergen twee lokale partijen gevonden om de grote werkzaamheden uit te voeren. Verder nog wat kleinere partners, terwijl ook onze onderhoudsploeg daar waar het kan de handen uit de mouwen steken. Daar zijn we als club ook enorm blij mee.”

Inmiddels is de bekisting van de rand van het kleedkamergebouw aangebracht, waar de buitenmuur en dakconstructie op komt te ruste is eind april de buitenriolering aangelegd, de fundering gestort en de vloer aangevuld. Daarna volgt de riolering en de rest van de constructie, zodat de club er de komende jaren er toekomstbestendig bijstaat. “We gebruiken energiezuinige materialen zoals zonnepanelen en sensoren. De vorige kleedlokalen waren volledig gedateerd. Dus was het pure noodzaak.”

Nadat eerder al een prachtig kunstgrasveld werd gerealiseerd, verlichting op de bijvelden én de tribune werd aangepakt is deze nieuwbouw de volgende fase. “Daarna zullen er nog wel wat kleinere zaken worden vernieuwd, maar voorlopig zijn de grootste punten dan wel gerealiseerd en kunnen we onze leden de faciliteiten bieden die passen bij de huidige tijd en daar zijn we als club trots op.”

Klik hier voor meer informatie over VV Steenbergen

Klik hier voor meer artikelen over VV Steenbergen

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Hakan Copur is klaar voor volgende stap bij MVV’27

Hakan Copur schuift deze zomer één stoeltje op naast de dug-out bij MVV’27. Het 43-jarige voetbaldier wordt van assistent...

Eerste seizoen bij Spui bevalt Niels de Zwarte uitstekend

SPUI – Voor Niels de Zwarte was er bij FC Axel niet of nauwelijks vooruitzicht op een basisplaats of...

Monaim Elbousaksaki maakt de overstap van vv Vrederust naar MOC’17 J019-1

Vandaag gaan we in gesprek met Monaim Elbousaksaki, een ervaren trainer die onlangs de overstap heeft gemaakt van v.v....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.