VV Rockanje JO17-2 maakt het zich lastig in streekderby

0
112

Het venijn in onze competitie zit hem in de staart. Na de zware wedstrijd tegen DBGC kwam het, met 1 punt minder dan wij, net onder ons geklasseerde Nieuwenhoorn bij ons op bezoek voor de altijd beladen streekderby Rockanje-Nieuwhoorn.

Na weken achter elkaar alleen op echt gras gevoetbald te hebben mochten we vandaag weer eens op het mooiste veld van de regio voetballen, veld 1 het hoofdveld van sportpark Drenkeling. De affiche was goed gelezen, er stond aardig wat publiek langs de lijn bij deze streekderby. Er stond dus echt wat op het spel vandaag.Al met al genoeg redenen om vandaag eens lekker de beuk er in de gooien en volgas te geven tegen deze tegenstander. Maar een blik uit het raam van de kleedkamer op het veld waar de tegenstander aan het warmlopen was en we waren gerustgesteld. “Het moet kunnen” hoorde ik iemand zeggen….

Doordat de kleedkamers bezet waren stonden beide teams vrij laat op het veld en deden we een korte warming-up. Toen we zagen dat onze tegenstander op het doel af ging werken besloten we in te grijpen. Dat doen ze straks maar op ons doel. Het was ondertussen immers twee minuten voor half drie en om half drie moest de wedstrijd beginnen. Hiervoor werden we hard gestraft, logisch want onze tegenstander was al langer aan de warming-up bezig dan wij.

Nieuwenhoorn kwam namelijk om een plekje te stijgen op de ranglijst en besefte dat het daarvoor alles zou moeten geven. Ze hadden daarvoor de truukendoos open getrokken. Eind mei durfden ze hun spits nog April te noemen maar deze behendige speler had de pech dat Bas tegenover hem stond. Bas laat zich namelijk NOOIT foppen en schakelde de Nieuwenhoorn spits moeiteloos uit. Toen de spits het had gehad met Bas verkaste hij nog even naar de andere kant maar ook tegenover de altijd met zijn hart voetballende Mike had deze jongen geen schijn van kans. Ook had onze tegenstander een keeper opgesteld die als hij op Timo zijn rug zou klimmen nog niet bij de lat zou kunnen. Dat deze kleine man een zeer goede keeper was en ook nog eens razendsnel zou Nieuwenhoorn vandaag veel tegendoelpunten besparen. Dat konden wij door het raam van de kleedkamer niet vermoeden!

Wat we ook niet vermoedden maar wel hadden moeten voorkomen was dat Nieuwenhoorn binnen tien minuten op een 0-2 voorsprong zou komen. Het affiche, hoofdveld en publiek en korte warming-up hadden er dus niet voor gezorgd dat we scherp begonnen. Toch wisten eigenlijk na de eerste 5 min al grip op de wedstrijd te krijgen en was de 0-2 dan ook pas de echte domper. Een doelpunt tegen in de beginfase hebben we tenslotte al zo vaak gehad… We namen nu de wedstrijd in handen en verrasten onze tegenstander regelmatig maar zelfs als we de bal vlak voor het doel kregen bleef het lastig om hem er in te schieten. Er naast of over dat was geen probleem, dat konden we een meter voor het doel zelfs nog. Hoeveel pech kun je hebben??? Het mooie van pech is dat wij ons er niet door uit het veld laten slaan, sterker nog we gooien er alleen maar meer strijd in en op het moment dat onze tegenstander dan al denkt in balbezit te kunnen komen hebben wij Thom die zich op inzet uit een kansloze positie langs diverse tegenstanders wurmt en dan vervolgens ook nog eens beseft dat de bal niet hoog maar laag tussen de palen moet. Zo ontstond ongeveer de 1-2. Lang genoten we niet van de aansluitingstreffer want in de 35e minuut maakte Nieuwenhoorn de 1-3. Nick stopte de inzet van de doorgebrokenspeler eerst nog maar had de pech dat de bal via de kluts toch achter hem in het doel belandde.

In de rust waren we het met elkaar eens, we hoefden hier niet te verliezen. Nu was het onze beurt om de truukendoos open te trekken. We wisselden onze aanvoerder. Nieuwenhoorn was hem nog aan het zoeken en wij waren reeds gevaarlijk voor het doel. Helaas wist onze kleine grote voetballer (die eigenlijk al helemaal niet meer zo klein is maar waarschijnlijk nooit meer van deze titel afkomt) hem er niet in te schieten. Zijn inzet was keurig in het hoekje, niets op aan te merken alleen had in de rust iemand de paal tien centimeter naar rechts verplaatst. Dit was, ondanks de tegenslag van het niet scoren, het moment waarop Rockanje besefte dat het echt nog mogelijk was.
Rockanje deed er nog een schepje bovenop en speelde bij vlagen leuk combinatie voetbal, iedere snelle aanval leverde gevaar op en uiteindelijk kon Niek dan toch zijn zo verdiende (hij speelde een prima wedstrijd) treffer op het wedstrijdformulier laten bijschrijven. Maar nam voor de zekerheid ook de bal nog even mee naar de middenstip om zo wat tijd te besparen. Kijk das nou een echte voetballer!

Doordat we de tegenstander constant onder druk hielden was het lastig uitverdedigen voor Nieuwenhoorn. Als de wedstrijd dan naar het einde loopt en de krachten van onze tegenstander afnemen slaan we natuurlijk toe. Uit een rommelige situatie waarin N de bal maar niet weg kreeg besloot Tom Rademaker om het de tegenstander er nog maar eens in te wrijven dat ze een te kleine keeper opgesteld hadden. Hij schoot de bal van een meter of 5 over de keeper in het dak van het doel. Prima goal Tom!

3-3 hmmmm als je met 1-3 achter hebt gestaan in de rust is dat opzich een mooi resultaat natuurlijk. Maar Rockanje wilde meer, we waren immers bijna de hele wedstrijd de betere ploeg en ook conditioneel waren we niet de mindere. Kjell ging nog maar eens even voorin lopen. Hij had een groot gedeelte van de wedstrijd samen met de middenvelders Youri en Berry en verdediger Daan het centrum keurig dicht gehouden maar moest ook zijn aanvallende energie nog even kwijt natuurlijk. Pepijn had een tikkie gehad en omdat hij zijn tweede wedstrijd speelde werd hij uit voorzorg gewisseld. Timo was leeg en zijn schoen had ook honger dus ook hij werd gewisseld.
Nieuwenhoorn probeerde nog wel met countervoetbal de winnende te scoren maar dat brak ze uiteindelijk wel op. Na een afgeslagen aanval kwam de bal bij Bas terecht die de bal bij Kjell bezorgde. Kjell had al lang gezien dat op rechts de ruimte lag en legde de bal perfect voor Thom klaar, die hoefde alleen nog maar alles er uit de persen om de tegenstander voor te blijven… en hem dan nog achter de keeper te schieten natuurlijk. Mooie aanval mannen die ook nog eens de heerlijk eindstand van 4-3 op het (niet werkende) scorebord zette.

Mannen een prima teamprestatie! Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien, reclame voor het jeugdvoetbal mogen we het gerust noemen! De spelers van vandaag: Nick, Mike, Daan, Kjell, Kevin, Bas, Thom, Youri, Berry, Niek, Pepijn, Timo en Tom. Maar ook onze geblesseerde Jur die zijn team kwam supporten leverde hiermee zeker een bijdrage aan de overwinning en wat te denken van Thymo die als het kan de vlag hanteert en zo ook zijn steentje bijgedragen heeft aan deze wedstrijd.

We bedanken verder onze scheidsrechter de heer Wolfgang Paardekooper en natuurlijk de vrijwilligers die er weer voor zorgden dat ons drankje in de rust weer klaar stond!