VV Rijsoord jo15-1 verliest van VV Nieuw-Lekkerland

0
280

Zaterdag 19 september 2020 stond de eerste competitiewedstrijd voor VV Rijsoord jo15-1 op het programma in de 1e klasse. Uit tegen Nieuw-Lekkerland, een club waar ik persoonlijk mooie herinneringen aan heb vanwege het kampioenschap met het eerste elftal van Rijsoord in 1997.

tuk tuk

Voor de wedstrijd kregen Mitch, Jasper en Steijn hun nieuwe tas van onze sponsort AutoFirst Molenvliet, een zeer betrouwbare en deskundige ‘autoboer’ uit Zwijndrecht. Lucas was verkouden, Daniel was nog onderweg omdat zijn vader dacht dat wij in Lekkerkerk moesten voetballen dus dat betekende dat Goesie de eerste en enige wissel was.

Met Rijsoord JO13-1 op het naastgelegen veld begonnen wij andermaal met Joffrey aan de lijn om 10.45 uur op het biljartlaken van het C-veld aan de wedstrijd. De eerste minuten zijn behoorlijk tam van onze kant, geen idee waarom want het veld is goed, het is lekker weer en we hebben een prima warming up achter de rug. Het is echter Nieuw-Lekkerland die het voortouw neemt en ons een waarschuwing geeft met een schot op de paal. Helaas zijn wij nog niet wakker want na 7 minuten kan de zeer grote spits alleen op het doel afgaan ondanks dat wij zo duidelijk hebben afgesproken rugdekking aan elkaar te geven. De spits blijft koel en schuift de bal netjes naast Sem: 1-0. Gelukkig komen wij snel op 1-1 door een dieptebal van Sjoerd op Koen. Koen weet vervolgens de bal mooi bij Jasper te krijgen die daardoor zijn eerste goal in het Rijsoord shirt kan maken: 1-1. Toch krijgen de Lekkerlanders een mooie kans op de 2-1 want het uitkomen van Sem mist de juiste timing waardoor de aanvaller eerder bij de bal is, de lob van de aanvaller gaat gelukkig voor ons op de paal. Sem pakt later een terugspeelbal van Sven in zijn handen waardoor wij een vrije trap tegen krijgen in de zestien. Ook deze kans laat Nieuw-Lekkerland gelukkig onbenut. Aan de andere kant is er een mooie corner van Sjoerd op Matin die net niet goed kan afleggen op Brent anders is het een zekere goal. Vlak voor rust maken wij helaas weer fout op fout achterin waardoor het 2-1 wordt.

De rust beloofde een drukke 15 minuten te worden want in de eerste helft heeft Youri geen seconde op de bank kunnen zitten. Jasper, Mitch en Koen waren al om de beurt uitgevallen. Gelukkig was Daniel net voor rust gearriveerd dus die kon gelijk invallen. In de rust hoefde ik gelukkig niet veel te zeggen want aanvoerder Matin zei eigenlijk de juiste dingen. We verspeelden veel te veel ballen en we hielden ons niet aan de paar simpele afspraken die wij met elkaar gemaakt hadden zoals ballen vasthouden voorin, op het midden aansluiten naar voren en achterin rugdekking geven.

In de tweede helft stond het achterin een stuk stabieler met Thijmen en Goesie op de flanken en Sjoerd en Mitch in het centrum. Voorin misten wij echter de power om de tegenstander echt pijn te kunnen en door het ontbreken van Koen was er ook geen dreiging meer in de diepte. Quinten werkte zich als kleinste man op het veld een slag in de rondte maar echt gevaarlijk werden wij niet meer. Ondertussen was Matin uitgevallen met een rugblessure en Sven met een enkelblessure waardoor good old Olaf ons kon helpen aangezien zijn wedstrijd met JO13-1 inmiddels was afgelopen. Toch waren er kansen op de 2-2. Zo bracht Goesie de bal goed in de zestien maar werd Jasper (on)reglementair van de bal af gedrukt. Ook een mooie vrije trap van Sjoerd smoorde vlak voor het doel waarbij ik de indruk kreeg dat dit door ons eigens spelers gebeurde. In plaats van 2-2 werd het 3-1 in de tegenaanval door een mooi uitgespeelde aanval. Helaas werd het in de slotminuten ook nog onnodig 4-1.

Volgende week zaterdag spelen wij thuis om 10.30 uur tegen Groote Lindt JO15-1.

Tekst door Jeroen Troost (trainer VV Rijsoord jo15-1)