In gesprek met Morgan Segboer van SC Emma vrouwen 1

Na het gesprek met Sienna Segboer, spreken we nu met haar zusje Morgan. Ook Morgan speelt bij Emma vrouwen 1. Morgan is 21 jaar oud en voetbalt pas vanaf haar dertiende. Ze speelde toen bij VV Dubbeldam tot en met haar zestiende. Daarna is ze naar Emma gegaan.

SCD_internetbalk_2020

Morgan is niet gelijk samen met haar zus naar Emma gegaan. ”We gingen allebei naar een ander middelbare school, waardoor we ook een andere vriendenkring kregen. Ik ging toen met mijn vriendin mee naar Dubbeldam. Die waren toen bezig om meerdere damesteams te ontwikkelen. We trainden jong en oud door elkaar tot dat de teams gerealiseerd en ingedeeld werden. We kwamen toen in de MO17 terecht. Af en toe werd ik gevraagd om met de dames mee te doen. Een korte periode heb ik ook nog één keer in de week bij de jongens getraind om mijzelf te ontwikkelen.

Uiteindelijk heeft Morgan er toch voor gekozen om bij haar zus te spelen. ”Ik was al langer in dubio om bij Emma te gaan spelen, want daar zat naar mijn mening meer uitdaging in. Na een wedstrijd tegen Emma kregen we een pak slaag. Dat was de druppel om naar Emma te gaan. Het is ook leuk om met mijn zus te voetballen. We voelen elkaar aan, maar het kan soms ook confronterend zijn, als we bijvoorbeeld na een meningsverschil thuis weer moeten gaan samenwerken bij Emma. We zijn dan wel een tweeling, maar we hebben totaal andere karakters. In mijn positie reageer je anders als zusje, dan als teamgenoten. Tegenwoordig weten we ons hier wel om heen te zetten.

Voor de toekomst heeft Morgan maar één bepaalde ambitie. ”Ik zou graag voor dat ik ga stoppen met voetballen nog wat hoger willen spelen. Dat is wat uitdagender en dan kan ik kijken of ik dat aankan. Ik zou dan het liefst tweede klasse willen gaan spelen.”

Tot nu toe gaat het huidige seizoen goed bij Morgan, zowel persoonlijk als teamverband. ”We zijn de beker gestart met negen punten uit drie wedstrijden. Het maximaal haalbare dus. Zelf heb ik elf doelpunten gescoord en laat dat voor mij een goed begin zijn voor de competitie die binnenkort begint.”

Het was niet moeilijk kiezen wat het hoogtepunt van Morgan haar prille carrière was. ”We zijn met de MO19 kampioen geworden, dat was echt een hoogtepunt. Ook was ik in 2017 uitgeroepen tot beste speelster en topscoorder van het seizoen.”

Er is één dieptepunt wat Morgan wat haar altijd zal bijblijven. ”Met Dubbeldam speelde we onze kampioenswedstrijd. Deze wedstrijd was uit, maar we hadden hier thuis makkelijk van gewonnen. Die wedstrijd ging het ons niet gemakkelijk af. Ik scoorde het eerste doelpunt, er was zoveel publiek, dat ik gewoon kippenvel er van kreeg. Kort erna kregen we er twee tegen, maar we bleven vechten, want er stonden twee roze limousines klaar die geregeld werden voor ons. Het einde kwam in zicht maar het bleef 2-1 en we verloren dus die wedstrijd. Uiteindelijk werden we een week later alsnog kampioen, maar dit was echt een pijnlijk moment.

Morgan hoopt zich zelf ook nog te verbeteren. ”Ik hoop mezelf te ontwikkelen en juist te handelen in bepaalde situaties. Als Sienna of ik een conflict raakt neem je het natuurlijk voor elkaar op. Inmiddels zijn we er ons van bewust van wat wel en niet kan, omdat we weten wat de consequenties er van zijn. Soms moet je zoiets ervaren om het in de praktijk te brengen.”

Serge Gnabry is Morgan haar voorbeeldvoetballer. ”Hij is een goede en snelle speler. Daarnaast is hij ook erg goed met zijn zwakke been. Hij heeft in mijn optiek nog veel te bieden.”

Morgan eet en drinkt eigenlijk altijd hetzelfde voor de wedstrijd. ”Ik eet altijd een banaan en ik drink energy, want dit werkt voor mij het beste.”

Naast voetbal is er natuurlijk altijd wel een beetje tijd over voor andere hobby’s. ”Ik vind het altijd wel belangrijk om tijd met mijn familie en vrienden door te brengen. Daarnaast hou ik ook van lekker eten en muziek.”

Morgan is erg lovend over Dinky en Leo Teunissen. Daarnaast is ze ook erg lovend over iedereen die een damesteam onder de hoede heeft.

Tot slot geeft Morgan nog een korte vooruitblik op komend seizoen. ”Dit is nog lastig te zeggen, omdat er veel onbekende clubs in de competitie zitten. Aan de inzet en motivatie van iedereen zal het niet liggen komend seizoen. Zelf zou ik graag in de top drie willen eindigen.”

Wij wensen Morgan en SC Emma heel veel succes komend seizoen!

Klik hier voor meer informatie over SC Emma
Klik hier voor meer artikelen over SC Emma

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.