VV Pelikaan behoudt koppositie

0
81

Na twee overwinningen en in het vooruitzicht het duel met de gepromoveerde kampioen van de derde klasse van vorig seizoen, was de verwachting dat het een makkelijke derde overwinning zou worden, uiteindelijk lukte dat wel maar Pelikaan moest diep gaan om tegenstander Arkel het zwijgen op te leggen. En dat nog met behulp van een aantal  standaardsituaties

De eerste kans in de tweede helft was voor Arkel. Een foutje achterin bij Pelikaan was de reden dat een Arkel-speler een vrije schietkans kreeg maar het schot ging naast. Na 10 minuten kreeg Pelikaan een penalty nadat Mohamed el Bannasri onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Hij nam de penalty zelf maar zijn inzet was te zacht en werd daardoor een prooi voor de keeper. Tien minuten later éénzelfde situatie maar toen werd Ruben de Raad neergehaald. Ook nu werd de elfmetertrap genomen door het slachtoffer en deze keer was het wel raak en werd het 3-1. In de 71e minuut een snelle uitval van Arkel die gevaar opleverde maar het was Leroy Verweij die op het laatst redding bracht voordat een Arkel-speler de bal in een leeg doel kon schieten. Niet alleen door de deze actie maar ook door zijn tomeloze inzet en opkomende aanvalsdrift werd Leroy Verweij uitgeroepen tot “man of the match”. Arkel gaf niet op want drie minuten later was er een kopbal uit een corner die bovenop de lat terecht kwam. Weer vijf minuten later een mogelijkheid maar dat Arkelse schot ging over. Het slot was voor Pelikaan. Eerst kreeg de ingevallen Sjoerd Opschoor twee schietkansen achter elkaar maar het resultaat was een corner. Dé beslissing viel 5 minuten voor tijd. Pelikaan kreeg een vrije trap te nemen op ruim 20 meter van het doel. En wie anders dan Ruben de Raad, de vrije trappen-specialist, ontfermde zich over de bal. Als een granaat plofte de bal in het net achter de aan de grond genagelde keeper en de eindstand van 4-1 was hiermee een feit.

Een terechte overwinning van VV Pelikaan, niet alleen door de uitslag maar ook door het overwicht, de snelheid van spelen en het vinden van de vrije man. Maar Arkel liet zich ook niet onbetuigd en door hun soms opportunistische spelstijl stichtte het regelmatig gevaar voor het Pelikaan-doel. Arkel is zeker een aanwinst voor deze tweede klasse en zal zijn punten nog wel halen.

De wedstrijd begon met één minuut stilte vanwege het overlijden van de vader van keeper Jeroen en reserve Nick de Veij. Bewonderingswaardig dat beide spelers aanwezig waren na deze trieste gebeurtenis.

Dit waren de 14 spelers: Jeroen de Veij, Leroy Verweij (77, Sjoerd Opschoor), Thomas den Boer, Karsten Grob, Jeffrey Nossent, Rowdy Nossent (70, Damion Janssen), Yorik van Deelen, Björn van Ingen, Jesper Nossent (65, Deveney Veld), Ruben de Raad en Mohamed el Bannasri

Fotograaf: Peter van der Waal