VV Noordwijk pakt periodetitel tegen ASWH

0
91

VV Noordwijk heeft zaterdag de periodetitel in de derde divisie weten te pakken. Dit is gelukt door met veel moeite een punt te pakken tegen ASWH. De thuisploeg ASWH kwam meermaals op voorsprong in Hendrik-Ido-Ambacht, maar moest uiteindelijk toch de punten delen met de Noordwijkers.

Eerste helft

VV Noordwijk begon sterk aan de wedstrijd met na vijf minuten al de voorsprong op het bord. Tjeerd Westdijk nam een hoge pass vanaf de middenlijn in één keer met de borst aan en schoot de bal in de korte hoek in het doel.

Toch was het ASWH die met een voorsprong de rust inging. Na een te trage opbouw in de verdediging verloor Noordwijk de bal en lag het helemaal open voor ASHW. Pires kon de bal eenvoudig intikken: 1-1. Daarna werd ASWH weer gevaarlijk via een steekbal, waarna de keeper van VV Noordwijk uit zijn doel kwam. Hij deed dit echter te laat waardoor hij de speler raakte in plaats van de bal. De scheidsrechter gaf een penalty en deze werd benut door Verhoeven.

Tweede helft

ASWH begon de tweede helft weer sterk en al snel raakte ze de lat. Toch kwamen de bezoekers weer beter inde wedstrijd, die via de tweede treffer van Westdijk weer op gelijke hoogte kwamen. Hij schoot een voorzet bij de tweede binnen.

Daarna kwamen weer de bezoekers op voorsprong. Een strakke voorzet werd in één keer geraakt en tegendraads ingeschoten door Pires, die zijn tweede doelpunt maakte.

Koploper VV Noordwijk gaf de periodetitel alleen niet zo gemakkelijk weg. Ze verzamelde de moed om nogmaals de gelijkmaker te scoren. Uit de rebound van een hoekschop was het Overvliet die de bal kon binnenkoppen en de periodetitel veiligstelde.