Vrouwen RVVH beloont zichzelf met gelijkspel

0
136

Zaterdagmiddag vijf uur was de aftrap van de wedstrijd tussen de nummer drie en vijf van de Vrouwen Topklasse. Ter Leede, de favoriet, moest winnen om in het spoor te blijven van koploper DTS Ede. RVVH wilde de schade beperken tegen de zevenvoudig landskampioen en hoopte op een stunt. Met een 3-3- eindstand was RVVH de tevreden partij.

Onder de kunstverlichting en met een ijzige wind die over sportpark Roodemolen in Sassenheim waaide, speelde Ter Leede vanaf de eerste minuut met het zelfvertrouwen van een potentiele kampioen. Het vele loopwerk van de ploeg bracht RVVH in verwarring waardoor er in de zesde minuut al een kans was op de 1-0. Alleen door een overtreding kon een doelpunt worden voorkomen. De toegekende penalty werd feilloos benut.

Het zelfvertrouwen van Ter Leede groeide door de snelle, terechte, voorspong in de richting van zelfoverschatting terwijl RVVH zich door de snelle tegentreffer niet uit het veld liet slaan. ’Een doelpunt uit een penalty is ten slotte geen uitgespeelde kans’ moeten de Ridderkerkse dames hebben gedacht. RVVH was wel veroordeeld tot countervoetbal. Door een goed storend Ter Leede kon er geen sprake zijn van een aanval opbouwen. Uit één van deze counters stiftte Jennifer Oliveira de bal fraai over keepster heen 1-1.

Ter Leede bleef geduldig voetballen en kreeg de ruimte om de bal rond te spelen en de bewegende speelsters hun werk te laten doen.  In de 27e minuut werd het geduld beloond en kwam Ter Leede weer op voorspong.

Na de warme thee, die  nog nooit zo welkom was als op een koude avond als deze, pakte Ter Leede de draad al snel weer op en kwam na twee minuten op een 3-1 voorsprong door een fantastisch afstandsschot.

In tegenstelling tot wat men mocht verwachtten, motiveerde dit snelle tegendoelpunt RVVH om de aanval te gaan zoeken. Geen alles of niets voetbal maar een door trainer Thomas geregisseerd offensief. Met vooral lange ballen werd de ruimte achter de Sassenheimse verdediging gezocht. Daartegenover gebruikte Ter Leede haar snelle flankspelers om vanaf de achterlijn de bal voor het RVVH doel te krijgen. Het aanvallende voetbal van beide ploegen deed de supporters de kou vergeten. Beide teams kregen kansen. Het was RVVH dat de aansluitingstreffer scoorde door een kopbal van Viviane Verheijen. In de stilte na dit doelpunt schreeuwde aanvoerster Alyssa Dijkstra van RVVH over het veld tegen haar team ‘Meiden…er is hier iets te halen’.

Die strijdkreet was niet aan dovemans oren gericht. Vol goede moed bleef RVVH strijden voor een resultaat. Dat resultaat kwam er van de voet van Oliveira die de gelijkmaker aantekende. Met nog een kwartier te gaan zette Ter Leede aan om alsnog de, voor het kampioenschap, broodnodige drie punten thuis te houden. De beste kans op de overwinning was echter voor RVVH maar meer dan een gelijkspel werd het niet voor de Ridderkerksen.

Een bonuspunt voor RVVH dat aan een goede reeks bezig is.