VV Drechtstreek verrast ook Schoonewil met keuze

0
385
Dennis Schoonewil VV Drechtstreek

De Papendrechtse derdeklasser Drechtstreek kwam bij de keuze voor de opvolger van hoofdtrainer Paul Koster met een verrassende naam op de proppen: de Oostpolderclub koos voor Alblasserdammer Dennis Schoonewil. Een keuze, die de nieuwe oefenmeester van Drechtstreek ook zelf verraste.

PAPENDRECHT – De ontmoeting op zaterdag 4 maart tussen Lekkerkerk en Drechtstreek in de derde klasse D had een extra pikant tintje. Niet alleen omdat de strijd om de tweede plek achter de trotse koploper De Alblas de inzet was, maar vooral ook omdat Dennis Schoonewil als trainer van Lekkerkerk tegenover zijn aanstaande club stond.

,,Toch wel een gek gegeven natuurlijk, met in het achterhoofd de wetenschap dat je later dit jaar bij Drechtstreek aan de slag zult gaan’’, stelde de 42-jarige Dennis Schoonewil, van wie eind januari bekend werd dat hij de naar Wieldrecht vertrekkende Paul Koster zou opvolgen als hoofdtrainer van de Papendrechtse vereniging.

Dat Schoonewil aangesteld werd als de nieuwe man voor de groep bij Drechtstreek, verraste niet alleen een deel van de buitenwereld maar ook de trainer zelf. ,,Want Drechtstreek is toch een club met een bepaalde uitstraling, waarbij ik me afvroeg of ik wel helemaal in het plaatje zou passen. Maar de gesprekken verliepen zodanig prettig dat de keuze uiteindelijk op mij is gevallen en daar ben ik erg blij mee.’’

Combineren
Wie Dennis Schoonewil zegt, zegt eigenlijk Alblasserdam. Niet alleen woont hij op loopafstand van de Souburghclub waar hij mee verwant is maar ook was hij zes jaar hoofdtrainer van de oranje-witten. Vorig jaar vierde Schoonewil de titel in de derde klasse met Alblasserdam, een geweldig afscheidscadeau voordat hij zijn vleugels uitsloeg en aan de slag ging bij Lekkerkerk. ,,Ook een keuze van mij om mijn opvolger Umut Takac niet voor de voeten te lopen. Want hij moest de ruimte krijgen als debuterend hoofdtrainer. Hoewel mijn zoontje bij Alblasserdam voetbalt en ik dus nog steeds bij de vereniging kom, is die afstand bewaard gebleven.

Bij Lekkerkerk heb ik het echt naar mijn zin, maar de veranderde werkomstandigheden in samenhang met de kilometers en reistijd die ik moet maken, hebben ervoor gezorgd dat mijn verblijf bij de vereniging maar tot een jaar beperkt blijft. Op zaterdag is het bijna niet te combineren om de wedstrijden van mijn zoontje en van Lekkerkerk op één dag bij te wonen. Drechtreek daarentegen bevindt zich vlakbij het pand van mijn werkgever, KSO Installaties. Dat is goed samen te doen. En ik vind het leuk dat ik weer in de Drechtstreek en de regio Dordrecht aan de slag kan.’’

Schoonewil is zich al enigszins aan het oriënteren op zijn nieuwe trainerstoekomst bij Drechtstreek. ,,Ik ken Buddy Vogel goed, die momenteel de assistent van Paul Koster is. Ik heb de onder 19 al aan het werk gezien en heb kunnen ervaren dat het een talentvolle groep is met jongens die door kunnen stromen naar de selectie. Drechtstreek is een grote vereniging, waarin de club centraal staat. Dat vind ik mooi om te zien, zoals het ook leuk is dat het eerste team op dit moment prima presteert. Lekkerkerk en Drechtstreek zitten heel dicht bij elkaar in de ranglijst, op afstand van De Alblas. Maar dat verspeelde vorig jaar ook een grote voorsprong, dus je weet het maar nooit.’’

Klik op VV Drechtstreek voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Drechtstreek voor meer informatie over de club.