Kevin van Veen zit met Rijnmond Hoogvliet Sport in de hoek waar de klappen vallen, maar de lijn omhoog is ingezet

0
1002
kevin-van-veen-rijnmond-hoogvliet-sport

Vandaag gaan we in gesprek met Kevin van Veen van Rijnmond Hoogvliet Sport. Het is zijn eerste seizoen bij de club, maar het draait niet goed. Kevin en zijn teamgenoten moeten er alles aan gaan doen om in de derde klasse te blijven.

Carrière
De pas 26 jarige Kevin heeft al een lange voetbalcarrière achter de rug met vele clubs waar die heeft gespeeld. ‘Ik ben als F-pupil begonnen met voetballen bij vv Oude Maas, wat nu Sv Poortugaal is. Ik heb hier de jeugdelftallen F, E, D, B en A doorlopen. In de C-jeugd maakte ik de overstap naar vv Spijkenisse. Toen ik als B junior terugkeerde bij vv Oude Maas mocht ik geregeld met de A1 meespelen. Het seizoen hierna haalde de toenmalige trainer Jeffrey van Hilst mij naar de A1. Vanaf hier ging het vrij snel en debuteerde ik op mijn 16e in het eerste van Oude Maas.’

‘Na drie seizoenen in de selectie van Oude Maas te hebben gespeeld maakte ik samen met mijn broertje Jeffrey de overstap naar het zondag voetbal bij WCR Rhoon. We promoveerden uiteindelijk via de nacompetitie naar de tweede klasse. Toch koos ik ervoor om WCR in te ruilen voor het Rotterdamse Overmaas. Twee trainers die daar samen de club naar een hoger niveau wilden tillen haalde mij uiteindelijk over. Achteraf gezien niet de beste keuze. We hingen onderaan de ranglijst in de vierde klasse. Na dit seizoen koos ik ervoor om terug te keren naar WCR. WCR maakte gedurende het seizoen kenbaar dat zij na het seizoen niet meer verder zouden gaan met de toenmalige trainer Henri van Zeist. Als groep waren wij het hier destijds niet mee eens en besloten als collectief achter de trainer te staan en aan het eind van het seizoen te stoppen met het zondagvoetbal.’

‘Gedurende dat seizoen speelde wij tegen Sv Charlois, de club waar ik vervolgens naar toe zou gaan. Ook weer samen met mijn broertje, waarmee ik bij alle eerder genoemde clubs heb samen gespeeld. Bij Sv Charlois zondag heb ik tot nu toe mijn drie mooiste jaren gehad binnen het voetbal. Ik kwam in een warm bad terecht vanaf de eerste dag, eigenlijk al vanaf het moment dat bekend werd dat ik naar Sv Charlois zou gaan. We speelde mee voor het kampioenschap, maar corona gooide hierbij roet in het eten. Dit ging ook op voor het seizoen wat hierop volgde. Ondanks deze twee seizoenen besloten we om bij elkaar te blijven en er een laatste, derde seizoen aan vast te plakken. De groep die we toen hadden spreekt en ziet elkaar nog steeds.’

‘Buiten het presentatie voetbal waren wij min of meer te omschrijven als een vriendenteam. We gingen voor elkaar door het vuur, binnen en buiten het veld. Sv Charlois stopte met zondag voetbal waardoor ik weer opzoek moest naar een nieuwe club, deze vond ik in Rijnmond Hoogvliet Sport. Hier speel ik op dit moment mijn eerste seizoen.’

Debuut, promotie en spijt
Kevin heeft meerdere hoogtepunten in zijn voetbalcarrière meegemaakt. ‘Mijn debuut in het eerste bij Oude Maas en de promotie met WCR naar de tweede klasse. Als jonge speler is het toch een soort van droom om in het eerste te kunnen spelen van je club dus dat is wel een hoogtepunt die ik niet snel ga vergeten. Daarnaast voetbal ik wel prestatiegericht dus is een promotie wel één van de hoogtepunten die ik ook niet snel zal vergeten.’

Naast deze hoogtepunten heeft Kevin ook minder leuke dingen meegemaakt. ‘Het enige waar ik aan denk is de keuze die ik ooit heb gemaakt om bij Overmaas in de vierde klasse te gaan spleen i.p.v. bij WCR te zijn gebleven in de tweede klasse. Als je me vraagt of ik ergens spijt van heb in mijn voetballoopbaan dan is het van deze keuze geweest.’

Lovende woorden
Kevin durft niet om één persoon in het zonnetje te zetten, want dan doet die andere mensen te kort. ‘Zo is op zaterdag al het wedstrijdmateriaal altijd goed verzorgt door onze teammanager, is er altijd iets te drinken na de thuiswedstrijden vanuit de club, weet Leen op dinsdag en donderdag precies welke speler een bakje koffie of thee wilt en zet dit al klaar zodra die je ziet binnen lopen.’

‘Natuurlijk zijn er ook supporters die elke wedstrijd komen bezoeken, waaronder familie van meerdere spelers. Er is daarnaast een specifiek groepje supporters, beetje de ‘die hards’ van de club waaronder Remco de Jong, ook wel Eppo genoemd en Richard den Besten die ons elke wedstrijd vooruit schreeuwen en de tegenstander gek proberen te maken op welke manier dan ook. Ploegen die bij ons op bezoek komen kijken hier nog wel eens van op. Ik geniet wel van dat stukje intimidatie en opjutten. Het laat in mijn ogen zien wat de club voor sommige mensen betekent en dat is mooi. Daar wil je voor spelen en ervoor zorgen dat deze mensen na het seizoen trots kunnen zijn op de prestatie die je neerzet als elftal en club zijnde.’

‘We zitten in de hoek waar de klappen vallen’
‘De start van de competitie was goed met vier punten uit twee wedstrijden. Hierna hebben we te maken gehad met tegenslagen. Een aantal spelers raakte langdurig geblesseerd en we kregen te maken met schorsingen. Ook hebben wij het onszelf dit seizoen ‘onnodig’ lastig gemaakt door punten te verspelen in wedstrijden die we eigenlijk hadden moeten winnen.’

‘Zo zijn er dit seizoen wedstrijden geweest waarin wij de betere ploeg waren, veel kansen hebben gekregen maar deze niet wisten te benutten en hierdoor punten verspeelde. Bijvoorbeeld in de wedstrijd uit tegen Rozenburg eindigde we met negen man en verloren we met 2-0, maar verdiende we een punt op basis van ons spel en de kansen die we creëerden met negen man. Een ander voorbeeld is de wedstrijd bij OHVV uit. Hier staan we ongeveer 80 minuten met 0-1 voor en krijgen we in de 91e minuut de gelijkmaker tegen, tegen in mijn ogen een matig elftal die weinig konden creëren. Zo zijn er nog wat wedstrijden waarin we meer hadden verdient.’

Ondanks onze stand op de ranglijst zijn alleen OVV en HBSS echt twee goede tegenstanders gebleken.

‘We zitten op dit moment in zwaar weer en zullen alles op alles moeten zetten om ons te kunnen handhaven voor de derde klasse. Het liefst doen we dat rechtstreeks en anders zullen we dit via de nacompetitie gaan veilig stellen. Afgelopen zaterdag hebben we hier een mooie start mee gemaakt door te winnen van Rozenburg en hebben we als groep het gevoel nog altijd dat we meer verdienen dan we nu hebben en het seizoen op een goede manier kunnen afsluiten. Ik vind dat we dat aan onszelf, maar ook aan de club verplicht zijn. Elke wedstrijd worden wij gesteund door de supporters en elke uitwedstrijd is er een vaste groep supporters die ons altijd steunen. Zij verdienen het om de club volgend seizoen ook in de derde klasse te zien uitkomen.’

Klik op Rijnmond Hoogvliet Sport voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Rijnmond Hoogvliet Sport voor meer informatie over de club.