VV Baardwijk Zaterdag 4 oftewel ‘het vierde van Bork’

Met een totaal van zo’n zeshonderd leden is vv Baardwijk de kleinste voetbalvereniging van Waalwijk. Toch laten de mannen van het vierde zien dat het er juist gezellig is. Het Zaterdag 4 elftal bestaat nu al zo’n tien jaar, maar ze typeren nog altijd een vriendenelftal.

 Het eerste speelt hoger dan alle andere teams eronder, dat is voor de meeste wel bekend. Zo komen de heren uit in de kelderklasse, echter mag dit de kwaliteiten op het veld niet drukken. “We hebben een goede selectie op het veld staan, die iedere pot ontzettend fanatiek zijn, daarna volgt uiteraard de derde helft”, vertellen ze trots. Ook in de derde helft staan een aantal fanatiekelingen weer op de voorste rij om daar hun kunsten te laten zien. De uitdrukking ‘met de fles grootgebracht’ hebben ze dan ook hoog in het vaandel en straalt ervan af.  Een echte koning van de derde helft is er voor hen niet te noemen, ze zitten allemaal op de troon.

mandemakers banner

Voetbalkwaliteit

Toch is het niet alleen maar het heffen van het glas. Zo komt het vierde ook prima uit de voeten op het veld. Zo staat een van de mooiste wedstrijden nog in het netvlies gegrift. “De mooiste wedstrijd was de bekerwedstrijd dit seizoen bij vv Almkerk. We zijn nog nooit zover gekomen in de beker als dit jaar. In de vierde knock-out wedstrijd wisten we door te bekeren. Na een zenuwslopende wedstrijd (2-2) wisten we met penalty’s door te gaan. De penaltyserie werd met 3-4 gewonnen en vooral de laatste en beslissende penalty was van grote schoonheid. Onze ‘supersub’ wist de bal in de winkelhaak te werken en de ontlading was groot. Helaas werden we weer achtervolgt door pech, want de KNVB heeft besloten het bekertoernooi uiteindelijk te schrappen”, vertelt het vierde met een bittere nasmaak.

Duidelijk doel

“De echte hoogtepunten moeten nog komen want met ons elftal hebben we helaas nog geen tastbare prijs mogen winnen”, aldus het elftal. Toch weten de mannen dondersgoed waar ze met de ploeg naartoe willen: “We gaan ook dit jaar weer voor het kampioenschap, maar helaas hebben we dat niet meer in eigen hand. Hopelijk zit het ons dit seizoen ook een keer mee en kunnen we bij puntverlies van onze concurrenten alsnog aan het langste eind trekken.” Gelukkig zijn er teamsponsoren die die een goed gevoel erbij hebben. Hoka Quality Products is dé horecagroothandel voor elke horecaondernemer en Arno van Kessel de fietsspecialist, die spant in regio De Langstraat al jaren de kroon om de verkoop van kwalitatief goede e-bikes en stadsfietsen.

Afsluitende Anekdote

Zonder een mooi verhaal kan er natuurlijk niet afgesloten worden. “We speelde drie seizoenen geleden een kampioenswedstrijd, bij Wilhemina in Den Bosch. We hadden kampioensshirts gedrukt, een schaal laten maken, een DJ geregeld, een bus geregeld en veel champagne ingeladen. Echter liep de wedstrijd uit op een deceptie en zonder kampioenschap vertrokken we weer terug naar Bork. Nadat de bus net vertrokken was en we ondertussen vijfhonderd meter verder waren, kwamen we erachter dat we onze scheidsrechter vergeten waren. Na het trekken van een sprintje, die we tijdens wedstrijden nog nooit eerder hebben gezien, vertrokken we met een complete bus terug naar Waalwijk. Eenmaal daar aangekomen kon het ‘net niet kampioensfeest’ beginnen. Hierbij waagde onze keeper zich nog aan een heuse striptease. Nadat hij werd geholpen met het uittrekken van zijn broek werd de broek vervolgens door de kantine heen geslingerd, waarbij de telefoon uit de broekzak viel en total loss op de grond viel. Deze dag is ook nog terug te vinden op onze Instagram pagina vvbaardwijkza4”, vertellen ze lachend.

Klik de link voor een recent artikel over vv Baardwijk

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.