Vv Baardwijk MO15-1 naar de halve finale van de KNVB Beker

0
94

©MiGe Fotografie

Op woensdag 14 maart 2018 speelden de meisjes onder 15 van vv Baardwijk tegen de meiden van sv BLC uit Den Bosch de kwartfinale van de beker. Baardwijk, dat voor de winterstop zich had geplaatst voor de kwartfinale, heeft in 2018 nog géén wedstrijd gespeeld. Door de lange winterstop mocht het team alleen trainen, en zelfs de trainingen werden regelmatig afgelast vanwege het (slechte) winterweer.

De meiden van BLC (de club van Zuid) hebben door het kunstgras diverse (meerdere) trainingen kunnen verwerken. BLC mocht afgelopen zaterdag zelfs de eerste wedstrijd in competitieverband een wedstrijd spelen.
BLC MO15-1 won in Teteringen van DIA MO15-1 met 1-5.

Baardwijk MO15-1 en sv BLC MO15-1 speelden in de najaarsreeks in de 2e klasse 09 reeds tegen elkaar, in november werd het op Sportpark Olympia 2-3 voor de meiden van sv BLC die daarmee het kampioenschap in de wacht sleepte, en Baardwijk MO15-1 eindigde als 2e. Beide teams promoveerden naar de 1e klasse 3.

Op woensdag 14 maart 2018 floot KNVB scheidsrechter Jordin Brands voor de 1e keer deze wedstrijd. Beide teams zochten de aanval, BLC een technisch, goed voetballend team, en Baardwijk een team dat met veel plezier goed kan voetballen.

De wedstrijd is gespeeld zoals een echte  bekerwedstrijd gespeeld zou moeten worden, sportief, met strijd, passie en trots, voor de neutrale supporters een fijne wedstrijd om naar de te kijken.
Tot de rust waren er diverse kansen voor beide teams, maar de aanvallers wisten niet te scoren, mede door zéér goed verdedigen van de verdedigers en het uitstekend keeperswerk van beide keepsters.

Ruststand 0-0

Na de rust speelden vv Baardwijk het vertrouwde 1-4-3-3 systeem met drie spitsen, sv BLC wist na de rust door counters gevaarlijk voor het doel van Baardwijk te komen, maar er werd niet gescoord. Vv Baardwijk had ook weer volop kansen, een bal werd zelfs van de doellijn gehaald door een verdedigster van sv BLC, de supporters waren het eens: “Het team dat zou scoren zou de wedstrijd winnen” en “deze kwartfinale van de beker verdient geen verliezer”.
Toch moet er een winnaar op het wedstrijdformulier worden ingevuld. Na 70 minuten voetballen moeten strafschoppen de winnaar brengen.

Sv BLC mist 2x en scoort 3x, Baardwijk mist 1x en wordt de winnaar door 4 strafschoppen in het doel te schieten. Een heerlijke avond meidenvoetbal op Sportpark Olympia.

Complimenten aan beide teams, de coaches, de begeleiding, de supporters van beide teams voor deze geweldige avond.

In de loting van de halve finales zullen de volgende tegenstander van vv Baardwijk meegenomen worden:
Bladella MO15-1, TSC MO15-2 en de winnaar van SSW MO15-1 tegen SJO FC De Westhoek MO15-1

Op zaterdag 21 april 2018 spelen Baardwijk MO15-1 en sv BLC MO15-1 wederom tegen elkaar, nu in de voorjaarsreeks van de 1e klasse, aanvang 11:15 uur op Sportpark Olympia, misschien kan er wéér om het kampioenschap gespeeld worden.

Meiden, veel plezier gewenst en doe je best.

De wedstrijden die gespeeld zijn om de halve finale te bereiken:
2 september 2017           SV Capelle MO15-1         – Baardwijk MO15-1         0 – 8
9 september 2017           Baardwijk MO15-1         – RKDVC MO15-1              7 – 0
16 september 2017         SSC’55 Mo15-1                 – Baardwijk MO15-1         0 – 7
1 november 2017            Be Ready Mo15-1             – Baardwijk MO15-1         0 – 2
16 december 2017          GDC MO15-1                     – Baardwijk MO15-1         0 – 1
14 maart 2018                 Baardwijk MO15-1*        – SV BLC MO15-1              0 – 0       * = W.N.S. (4 – 3)