CvdW: v.v. Montfoort – Marian van Schipstal

0
134

Marian van Schipstal is dit seizoen bezig aan haar tweede jaar als voorzitter bij v.v. Montfoort. Voordat Van Schipstal voorzitter werd, heeft zij nog enkele andere taken binnen de club uitgevoerd. Zo heeft zij 6 jaar lang in de jeugdcommissie van Montfoort gezeten, maakte zij deel uit van de toernooicommissie en was zij een van de redacteuren van het maandelijkse clubkrantje.

Voordat Marian van Schipstal de voorzitter werd, heeft de club een jaar lang niemand gehad voor deze positie. Er werd toen een commissie opgezet die op zoek ging naar de nieuwe voorzitter van Montfoort. Van Schipstal werd uitgenodigd voor een gesprek en zij wilde de uitdaging wel aangaan. Van Schipstal: ‘’Ik had daarvoor al 6 jaar lang in de jeugdcommissie gezeten en kon mij zo dus makkelijker het totaalplaatje voorstellen.’’

Visie voor de club
Van Schipstal heeft meerdere pijlers die zij wilt bereiken in haar periode als voorzitter. Een van de pijlers is om de jeugd uit Montfoort de keuze te bieden of zij gaan voetballen i.p.v. bij welke club zij gaan voetballen. Een andere pijler is gericht op de seniorenafdeling van de club. Zo wil v.v. Montfoort binnen afzienbare tijd zoveel mogelijk Montfoortse spelers in het eerste elftal hebben spelen. ‘’Als kleine vereniging kunnen wij dit waarschijnlijk niet zelf en hopen dat wij in samenwerking met onze buurvereniging dit wel kunnen bereiken.’’ Tot slot hoopt van Schipstal dat het combinatieteam in de jeugd, dat in samenwerking met MSV’19 is opgericht, komend jaar verder te kunnen uitbreiden.

Samenwerking met MSV’19
Op het moment wordt er door beide clubs gekeken of het mogelijk is om in de toekomst één vereniging te worden. Het merendeel van de leden van MSV willen namelijk liever op zaterdag gaan voetballen, is gebleken uit een enquête onder de leden.

De kracht van v.v. Montfoort
‘’Wat de club zo mooi maakt is de saamhorigheid. Er zijn veel mensen die hard roepen: Dit is mijn vereniging. Zo pakken zij vaak zelf dingen op binnen de club, wat niet in alle gevallen even gunstig is voor de vereniging. Maar de mensen doen dit alleen maar omdat zij zo betrokken zijn bij de club en willen helpen.

Er zijn heel veel mensen in Montfoort met een hart voor de club. Pas geleden was het dak er afgewaaid en binnen 24 uur was het dak alweer dicht. Daarnaast was ook alles binnen deze tijd opgeruimd. Slechts een paar dagen later begonnen de opbouwwerkzaamheden alweer. ‘’Dit is wel echt de kracht van v.v. Montfoort, namelijk dat zoveel mensen in een aanzienlijk korte tijd klaar stonden om de club te helpen. Dit was heel mooi om te zien.’’ gaf van Schipstal aan.

Verwachting aankomend weekend
Van Schipstal is iedere thuiswedstrijd van het eerste elftal aanwezig en gaat zelf ook altijd met de bus mee naar uitwedstrijden. Over de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen SVL had van Schipstal het volgende te zeggen: ‘’Ik verwacht dat wij de drie punten in huis houden. Op het moment zit SVL niet echt in een positieve flow. Alhoewel wij de laatste wedstrijden ook niet ruim gewonnen hebben, denk ik toch dat wij ons zaterdag weer herpakken. Afgelopen zaterdag was namelijk te zien dat het een hechte groep is, die bereid is om voor elkaar te werken. Na 7 minuten kwamen wij met 10 man te staan. Hierna gaven wij een 1-0 voorsprong weg, maar lukte het de jongens toch om in de slotminuten de gelijkmaker te scoren (2-2).

Marian van Schipstal voorspelt dat v.v. Montfoort aankomend weekend thuis met 4-1 wint van SVL.

CvdW: v.v. Montfoort - Marian van Schipstal