Vrouwen van DSC blikken ambitieus vooruit

0
125

De vrouwen van voetbalvereniging DSC kenden een geweldig seizoen 2017-2018. Na een valse start werd er geen wedstrijd meer verloren en uiteindelijk konden ze de kampioensschaal in de lucht tillen. De kers op de taart is de promotie naar de derde klasse, een unicum voor de dames uit Kerkdriel.

DSC lijkt de vruchten te plukken van een geprofessionaliseerde organisatie voor de meisjes- en vrouwentak. Vijf jaar geleden heeft DSC meer structuur aangebracht in die afdeling.

Door onder meer een voetbaltechnisch bestuurslid aan te stellen speciaal voor de vrouwentak en een hoofd jeugdopleiding voor de meisjes. De MO19-1 doet inmiddels in de hoofdklasse mee om de bovenste plaatsen en de MO15-1 kent ook een aantal talentvolle speelsters.

De komst van Frank de Weerd en Henri IJsveld als trainers heeft het eerste vrouwenteam een impuls gegeven. “Wij zijn in 2014 begonnen in de A-jeugd, daar waren we direct succesvol met twee kampioenschappen. Vorig seizoen zijn we begonnen bij het eerste team, de trainer ging daar weg. Wat talentvolle meiden hebben gezorgd voor een kwaliteitsinjectie en dat heeft het team goed gedaan”, vertelt IJsveld, die de gediplomeerde trainer De Weerd assisteert. Aanvoerster Linsey Dekkers zag die bijdrage van de nieuwe speelsters ook. “Die voegden best veel extra energie aan het team toe, waardoor we sterker zijn geworden. We hebben vooral meer scorend vermogen gekregen”, legt de 26-jarige laatste vrouw uit.

Het seizoen 2017-2018 is één stijgende lijn geweest voor de dames. “Het is lang geleden dat de dames kampioen zijn geworden, dus dat hebben we wel even goed gevierd”, aldus assistent-trainer IJsveld. “Er stond een redelijk tot goed elftal, dat het netjes heeft gedaan.” De prestatie overtrof de verwachtingen van Dekkers. “De top 3 was ook een prima prestatie geweest. ”Nu wacht de derde klasse, zowel IJsveld als Dekkers is benieuwd naar dat niveau. “Dit is onze eerste keer in de derde klasse, we zullen fl ink aan de bak moeten”, verwacht Dekkers. “Maar we hebben in oefenwedstrijden en bekerduels al tegen derdeklassers gespeeld en dat ging ons vrij goed af. Het gaat allemaal wat sneller dan in de vierde klasse.” IJsveld: “We zullen inderdaad wat oude bekenden tegenkomen, ook ploegen die in de afgelopen jaren al gepromoveerd zijn. Onze basis is heel smal met dertien speelsters, dus moeten we meisjes uit de MO19 in gaan passen. Ik denk dat we het goed doen met een plek in de middenmoot.” Vrouwen uit de regio zijn meer dan welkom om zich aan te sluiten bij DSC.

Die MO19 zit zo vol talent, dat IJsveld verwacht dat DSC over twee jaar door kan groeien naar de tweede klasse. “We moeten in 2019-2020 voor de top 3 gaan, met die aanwas uit de jeugd. Het zou mooi zijn om in 2020 in de tweede klasse te spelen.”